L'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat es presenta al Baix

Imprimeix

El nou organisme s’ha reunit amb entitats, representants municipals i Síndics de Greuges del Baix del Llobregat

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, i el director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics, Adam Majó, s’han reunit al Prat de Llobregat amb entitats i institucions del Baix Llobregat per parlar dels serveis que ofereix aquest nou organisme de la Generalitat, creat el passat mes d’octubre. A la reunió s’ha parlat, entre d’altres temes, de l’augment d’actes violents per part de grups d’ultradreta. Segons Adam Majó, “es tracta de xarxes organitzades  i això ens preocupa especialment, perquè segueixen consignes molt clares que mai sabem cap a on poden derivar.”

El director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics anima ciutadans i entitats a denunciar sempre que siguin objecte o coneixedors d’una vulneració d’aquests drets, com ara el d’associació, de participació política, de llibertat d’expressió o d’un judici just. L’Oficina, que des d’octubre ja ha rebut 60 peticions d’actuació, ofereix  serveis d’acompanyament i assessorament a les víctimes i té contacte amb nombroses entitats i institucions que treballen en aquest àmbit.

En aquest sentit, el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, ha posat en valor “la col·laboració i el treball conjunt entre tots per tal de generar espais més potents al servei dels ciutadans, garantint així la millor defensa dels drets civils i polítics per a tothom". El delegat ha recordat que, per seguir treballant en aquest àmbit, la coordinació amb els municipis és molt important, ja que ells són la primera portada d’entrada dels ciutadans.

Redacció / Fotos: Generalitat de Catalunya