L'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat es presenta al Baix

El nou organisme s’ha reunit amb entitats, representants municipals i Síndics de Greuges del Baix del Llobregat

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, i el director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics, Adam Majó, s’han reunit al Prat de Llobregat amb entitats i institucions del Baix Llobregat per parlar dels serveis que ofereix aquest nou organisme de la Generalitat, creat el passat mes d’octubre. A la reunió s’ha parlat, entre d’altres temes, de l’augment d’actes violents per part de grups d’ultradreta. Segons Adam Majó, “es tracta de xarxes organitzades  i això ens preocupa especialment, perquè segueixen consignes molt clares que mai sabem cap a on poden derivar.”

El director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics anima ciutadans i entitats a denunciar sempre que siguin objecte o coneixedors d’una vulneració d’aquests drets, com ara el d’associació, de participació política, de llibertat d’expressió o d’un judici just. L’Oficina, que des d’octubre ja ha rebut 60 peticions d’actuació, ofereix  serveis d’acompanyament i assessorament a les víctimes i té contacte amb nombroses entitats i institucions que treballen en aquest àmbit.

En aquest sentit, el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, ha posat en valor “la col·laboració i el treball conjunt entre tots per tal de generar espais més potents al servei dels ciutadans, garantint així la millor defensa dels drets civils i polítics per a tothom". El delegat ha recordat que, per seguir treballant en aquest àmbit, la coordinació amb els municipis és molt important, ja que ells són la primera portada d’entrada dels ciutadans.

Redacció / Fotos: Generalitat de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix