Les policies debaten a Sant Feliu sobre seguretat al Baix Llobregat

Imprimeix

La jornada va comptar amb la presència de responsables de seguretat de municipis de la comarca, d'organismes metropolitans i catalans, així com policies locals, Mossos d'Esquadra, polítics i tècnics

La Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat va ser escenari, ahir dimarts 2 d’abril, d’una jornada de debat sobre la “Seguretat ciutadana al Baix Llobregat” on es va comptar amb la presència de responsables de seguretat de municipis de la comarca, d'organismes metropolitans i catalans, així com policies locals, mossos d'esquadra, polítics i tècnics.

2942374

L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, el regidor de Seguretat Ciutadana, Manel Martínez, l'inspector cap de la Policia Local de Sant Feliu de Llobregat, Raül Vidal, i el vicepresident de l'Associació de Caps i Comandaments de Policia Local de Catalunya, Xavier Santajuliana, van ser els encarregats d'obrir l'acte.

A continuació, Jaume Bosch, que va ser sotsdirector general de Coordinació de les Policies Locals, diputat al Parlament de Catalunya i regidor de l'Ajuntament, va fer una presentació sobre "El model de seguretat des del món local". En la primera de les dues taules rodones es va tractar "Reptes de la seguretat urbana al Baix Llobregat", i la segona, "La comunicació de les percepcions i realitats de la seguretat ciutadana", va comptar amb la presència dels periodistes Toni Muñoz, de La Vanguardia, i Fàtima Llambrich, de TV3. Finalment, en la cloenda de la jornada, Conrado J. Fernández, superintendent de la Guàrdia Urbana de Badalona i president de l'Associació de Caps i Comandaments de la Policia Local de Catalunya, va destacar la importància de fer aquest debat sobre seguretat ciutadana, "un debat que d'aquí pocs dies acabarà a les urnes."

D3I7wfPXgAAH0jW

Per la seva banda, Manel Martínez, regidor de Seguretat de Sant Feliu, va explicar que la idea de fer aquesta jornada va sorgir de la necessitat de generar un fòrum territorial de reflexió sobre els reptes comuns amb els que s'enfronta cada municipi, atès que el que passa en un municipi acaba tenint reflex a l'entorn. El regidor va afegir que és necessari prendre decisions sobre el model de seguretat del país, que està dibuixat des de fa temps, però sobre el qual no s'ha avançat en el seu desenvolupament: "Els responsables polítics, arreu, hem estat sovint tímids en situar aquesta batalla sobre el model de policia de Catalunya, i des del món local hem de prendre consciència de la força que tenim per donar un pas endavant. En el proper mandat aquesta paràlisi en la concreció de decisions no pot continuar", va explicar Martínez.

Altres temes que es van tractar van ser l'evolució d'aspectes com la violència masclista o els delictes, l'ús de la tecnologia en la seguretat, els reptes de la seguretat urbana, el paper dels ajuntaments i els policies locals, o les demandes de la ciutadania. La jornada de debat també va servir per destacar les mancances de les Policies, com la falta de recursos, o fer autocrítica sobre la manera de respondre davant els problemes de seguretat.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat