Les policies debaten a Sant Feliu sobre seguretat al Baix Llobregat

La jornada va comptar amb la presència de responsables de seguretat de municipis de la comarca, d'organismes metropolitans i catalans, així com policies locals, Mossos d'Esquadra, polítics i tècnics

La Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat va ser escenari, ahir dimarts 2 d’abril, d’una jornada de debat sobre la “Seguretat ciutadana al Baix Llobregat” on es va comptar amb la presència de responsables de seguretat de municipis de la comarca, d'organismes metropolitans i catalans, així com policies locals, mossos d'esquadra, polítics i tècnics.

2942374

L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, el regidor de Seguretat Ciutadana, Manel Martínez, l'inspector cap de la Policia Local de Sant Feliu de Llobregat, Raül Vidal, i el vicepresident de l'Associació de Caps i Comandaments de Policia Local de Catalunya, Xavier Santajuliana, van ser els encarregats d'obrir l'acte.

A continuació, Jaume Bosch, que va ser sotsdirector general de Coordinació de les Policies Locals, diputat al Parlament de Catalunya i regidor de l'Ajuntament, va fer una presentació sobre "El model de seguretat des del món local". En la primera de les dues taules rodones es va tractar "Reptes de la seguretat urbana al Baix Llobregat", i la segona, "La comunicació de les percepcions i realitats de la seguretat ciutadana", va comptar amb la presència dels periodistes Toni Muñoz, de La Vanguardia, i Fàtima Llambrich, de TV3. Finalment, en la cloenda de la jornada, Conrado J. Fernández, superintendent de la Guàrdia Urbana de Badalona i president de l'Associació de Caps i Comandaments de la Policia Local de Catalunya, va destacar la importància de fer aquest debat sobre seguretat ciutadana, "un debat que d'aquí pocs dies acabarà a les urnes."

D3I7wfPXgAAH0jW

Per la seva banda, Manel Martínez, regidor de Seguretat de Sant Feliu, va explicar que la idea de fer aquesta jornada va sorgir de la necessitat de generar un fòrum territorial de reflexió sobre els reptes comuns amb els que s'enfronta cada municipi, atès que el que passa en un municipi acaba tenint reflex a l'entorn. El regidor va afegir que és necessari prendre decisions sobre el model de seguretat del país, que està dibuixat des de fa temps, però sobre el qual no s'ha avançat en el seu desenvolupament: "Els responsables polítics, arreu, hem estat sovint tímids en situar aquesta batalla sobre el model de policia de Catalunya, i des del món local hem de prendre consciència de la força que tenim per donar un pas endavant. En el proper mandat aquesta paràlisi en la concreció de decisions no pot continuar", va explicar Martínez.

Altres temes que es van tractar van ser l'evolució d'aspectes com la violència masclista o els delictes, l'ús de la tecnologia en la seguretat, els reptes de la seguretat urbana, el paper dels ajuntaments i els policies locals, o les demandes de la ciutadania. La jornada de debat també va servir per destacar les mancances de les Policies, com la falta de recursos, o fer autocrítica sobre la manera de respondre davant els problemes de seguretat.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix