Comencen obres de millora de la seguretat i l'accessibilitat de la B-224

Imprimeix

Els treballs consistiran en l’execució d’un nou carril central de gir a l’accés Masia Bach-Àgora

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat aquesta setmana treballs de millora de la seguretat viària i d’accessibilitat a la carretera B-224 entre Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès). En concret, els treballs consistiran en l’execució d’un nou carril central de gir a l’entorn de l’accés Masia Bach-Àgora. L’obra, amb un pressupost de 48.000 euros, tindrà una durada de cinc setmanes.

sant esteve b 224

Aquesta actuació comporta una reordenació d’aquest accés en una longitud de 135 metres, per afavorir les condicions de seguretat viària. L’obra que ara comença permetrà habilitar un espai per canalitzar el moviment dels vehicles que, des de l’accés, s’incorporin a la B-224 en sentit Martorell. Per als vehicles que, des de Masquefa, vulguin sortir en aquesta intersecció, se’ls redirecciona cap a la rotonda de la B-224 amb la BV-2293, on podran fer el canvi de sentit.

sant esteve b224 2

Els principals treballs que es duran a terme són:

-       Ampliació de la plataforma pel marge dret de la carretera per tal de generar amplada suficient per acollir els carrils d’ambdós sentits així com el carril central.

-       Estesa de nova capa de paviment a tot l’àmbit d’actuació.

-       Senyalització vertical i horitzontal

-       Disposició d’elements d’abalisament

sant esteve b224 4

Afectacions al trànsit

Els treballs comencen aquesta setmana amb tasques preliminars d’implantació i senyalització durant les quals, és necessària l'afecció de manera puntual al trànsit. Durant l’execució del gruix de les obres, s’impedirà la realització de gir a esquerres tant des de la B-224 com des de l’accés on es treballarà. Finalment, finalment, durant les tasques d’estesa de la nova capa de paviment i el pintat de marques vials, s’ocuparà part de la calçada, tot habilitant en tot moment el pas alternatiu dels vehicles.

Redacció / Fotos: Agf Cab