Unes 3.000 persones participen en la 20a Carxofada de Sant Boi

Imprimeix

En aquesta edició es va presentar un paté i una cervesa artesana fets amb carxofes locals i es van servir 1.600 menús

Aquest diumenge, dia 31 de març, es va celebrar amb un gran èxit de participació la vintena edició de la Carxofada de Sant Boi, que ha posat el punt final al Mes de la Carxofa. Unes 3.000 persones han participat en les activitats i propostes de la jornada. Al dinar s'han servit 8.000 tapes elaborades en directe amb 2.000 kg de carxofa pels establiments de restauració de l'associació Sant Boi Degusta. El percentatge de visitants de fora de Sant Boi ha assolit en aquesta ocasió un percentatge rècord del 45%.

Carxofada Popular

Durant la festa s'han servit 1.600 menús de carxofa, producte estrella de la gastronomia local, amb les respectives racions de fadrí salat de carxofa casolà, panet farcit de fricandó de vedella amb carxofa, mandonguilles de sardina i carxofa amb espècies, carxofa i calçot a la brasa amb salsa romesco i arròs melós amb sipieta i carxofes; com a postre, un 'éclair' de carxofa caramelitzada i 'craquelin' de carxofa farcida amb crema de xocolata.ç

D2 d9puXcAMEiHR

Aquesta edició ha presentat com a novetats el paté fet amb carxofa de Sant Boi (una iniciativa de la Cooperativa Agrària Santboiana i l'associació Espigoladors) i la cervesa artesana Carxofa Beer (obra del restaurant El Pou de la Beleta i l'obrador de pastisseria Romaní).

D2 cjbiX0AIZ7g1

Altres activitats

Per amenitzar la festa han tingut lloc activitats com ara un 'showcooking' a càrrec de la cuinera Noura El-Kerrach i el col·lectiu Degusta, sortides en bicicleta a un camp de carxofes o una trobada de puntaires. Al punt de venda de la Cooperativa Agrària Santboiana, situat a la plaça de l'Ajuntament, s'han venut 1.200 kg de carxofa.

carxofada 2019 2

La Carxofada ha estat organitzada per l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i l'associació de restauradors Sant Boi Degusta, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana i el Parc Agrari del Baix Llobregat.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat