Les millors ‘ulleres’ d’Espanya les fan al Papiol

Imprimeix

La Pastisseria Joan van guanyar la tercera edició del concurs “Buscamos la mejor palmera con mimètic’

El Papiol té l’honor de tenir la pastisseria que realitza les millors ‘Ulleres’ de l’Estat. Així es va reconèixer durant la tercera edició del concurs “Buscamos la mejor palmera con mimètic” que promou l’empresa Puratos, dedicada a la fabricació d’ingredients per a pastisseria i brioixeria, amb un laboratori d’investigació al municipi gironí de Sils.

La Pastisseria Joan, oberta des del 1983, ha competit en aquest concurs amb pastisseries i fleques d’arreu d’Espanya, incloses les illes Balears, Canàries, Ceuta i Melilla. La condició per participar-hi era ser client de Puratos i emprar en l’elaboració de les ‘ulleres’ un producte d’aquesta empresa anomenat mimètic, una margarina vegetal per a pastes i pastissos.

guia33 el papiol pasteleria bomboneria pastisseria joan el papiol 13454 385427530

Les ulleres de la pastisseria papiolenca ser seleccionades prèviament per un públic general, a través del web del concurs, on es van publicar les fotografies de les ulleres i les receptes. Les quatre ulleres més votades pel públic van ser després finalistes de la prova final, que es va fer en un obrador a Sils dimarts passat. Els concursants van tenir quatre hores per fer les ulleres davant del jurat.

La Palmond

El jurat, format per professionals experts, va valorar el gust, la forma i l’acabat. En el cas de les ulleres papiolenques, les Palmond (que ve d’unir les paraules “palmera” (ulleres en castellà) i “almond” (ametlla en anglès), el jurat va valorar molt la manera artesana de treballar de la Pastisseria Joan. La Palmond està feta amb pasta de full cruixent, no gaire bufada, amb praliné d’ametlla fet artesanalment per la pròpia Pastisseria Joan i xocolata blanca.

55451656 2629919210355765 3161079312627531776 o

Les ulleres guanyadores, Palmond, són una creació dels pastissers Joan i Xavier, pare i fill. Hi van estar fent proves durant dos mesos. Des que van fer públic a Instagram que havien guanyat el premi, no han parat de vendre les Palmond. “Ha vingut gent de fora del Papiol expressament a comprar-les”, explica la Carme, la mestressa, dona del Joan i mare del Xavier. La família està molt contenta amb el premi d’aquest any però, sobretot, per com s’ho ha pres la clientela: “els ha fet molta il·lusió”, expliquen mare, pare i fill.

Precedent

L’any passat, va ser el germà del Xavier, l’Albert, qui va participar en el concurs Puratos amb una creació glacejada. També va obtenir el primer premi, gràcies a l'originalitat, el gust i la creativitat del producte que va presentar.

Redacció / Fotos: Aj. El Papiol-P.J.