Prova pilot de Prescripció Social per reduir la medicalització a Sant Boi

Imprimeix

El projecte, que tindrà lloc als barris de Casablanca i Camps Blancs, identificarà al territori 'actius de salut', és a dir, recursos comunitaris no clínics per millorar la salut i el benestar personal

Un projecte pilot assajarà a Sant Boi de Llobregat la fórmula de la Prescripció Social (PrS), és a dir, la recomanació d'actius comunitaris de salut per reduir la presa de medicaments quan aquests no són necessaris. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha presentat la iniciativa aquest divendres, dia 29 de març, en un acte celebrat a La Gralla. La Prescripció Social pretén reduir la prescripció de fàrmacs per part dels equips professionals d'atenció primària en els casos que aquests es puguin sustituir (o complementar) per actius de salut. Aquests actius són recursos comunitaris no clínics que poden ajudar a millorar la salut i el benestar físic, emocional i mental de les persones (per exemple, activitats físiques, trobades grupals, anar a ballar, fer manualitats, assistir a tertúlies...).

 2013 02 dibujo

La prova pilot tindrà lloc als barris de Camps Blancs i Casablanca i s'estendrà més endavant a altres zones de la ciutat. El projecte, impulsat pel consistori baixllobregatí, comptarà amb la implicació activa del CAP Camps Blancs -que és el centre d'atenció primària de referència per a aquests dos barris- la participació de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i d'una vintena d'entitats i recursos del territori que es transformaran en agents de salut mitjançant els seus recursos i activitats.

El primer pas de la prova pilot consistirà a elaborar de manera coordinada un Mapa d'actius que reculli (i reforci) les activitats i recursos saludables existents al territori i disponibles com a eines de Prescripció Social.

Alguns dels objectius principals d'aquesta iniciativa són prevenir l'aïllament social i combatre la soledat, especialment entre les persones grans, o el sedentarisme i l'ansietat en persones adultes. També es considera una bona eina per prevenir o alleugerir en fases inicials diverses afeccions i malalties, com la diabetis, la hipertensió o el colesterol.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat-Arxiu