Presentats els resultats de la I Legislatura d’Economia Social i Solidària

Aquesta economia té com a objectiu la creació d’ocupació local i generar benestar social a Sant Climent de Llobregat

Un centenar de veïns i veïnes es van aplegar a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Climent de Llobregat per conèixer els resultats de la primera Legislatura d'Economia Social i Solidària al municipi. Aquest procés participatiu, iniciat l’any 2015, amb la creació de grups de participació veïnal, té entre els seus principals objectius crear ocupació local i generar benestar social al municipi.

Necessitats socials

Durant la presentació es van posar en relleu necessitats socials com són: atenció social a les persones, l’ocupació local i les necessitats d'habitatge al municipi, entre d’altres, i com des de la mateixa comunitat es pot donar resposta fent servir els propis recursos del territori i les capacitats i habilitats de les persones que s’enrolin en el projecte.

Durant aquests anys de procés s’han implicat diferents administracions supramunicipals com l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona que han donat suport tant tècnic com econòmic a aquest projecte.

Els impulsors veïnals han participat i donat difusió del projecte local en espais de sensibilització com: Economia del Bé Comú a Barcelona (juliol del 2016), al II Congrés d’Economia Social i Solidària a Bilbao (novembre del 2016), a la Jornada Internacional de Banca amb valors (novembre del 2017), a la Jornada Comarcal “Projecte singular” (setembre del 2018) i a la I i II Jornada per una economia circular i competitiva (Gavà 2018 i 2019).

Com a resultat d’aquest procés participatiu s’ha arribat a la conclusió que podem crear ocupació local per la via de la cobertura de les necessitats socials que té el municipi de Sant Climent de Llobregat, mitjançant la creació d’una cooperativa de treball integral on l'Ajuntament tindria el paper de soci col·laborador, el veïnat la força del seu treball i els usuaris els propis consumidors del servei.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Climent de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix