Martorell acull la reunió de ginecòlegs i llevadores d'hospitals comarcals

A la jornada que té lloc es presentaran els resultats del primer any de la posada en marxa de la "Casa de Parts", el nou i innovador projecte de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell

El Servei de Ginecologia de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell organitza aquest any la reunió anual de ginecòlegs i llevadores dels hospitals comarcals de Catalunya, que enguany arriba a la seva 36a edició, en el cas de la reunió de ginecòlegs i a la 13a reunió de llevadores. La trobada tindrà lloc al Centre Cultural de Martorell, on l'alcalde de la localitat, Xavier Fonollosa, inaugurarà l'acte acompanyat del director gerent de l'Hospital, Manuel Álvarez del Castillo. L'objectiu de la jornada és reunir anualment a tots els professionals d'obstetrícia i ginecologia dels diferents hospitals comarcals de la geografia catalana i suposa una gran oportunitat per intercanviar opinions i experiències  i consolidar l'alt nivell de qualitat assistencial existent als hospitals comarcals de Catalunya.

Dues reunions

Ambdues reunions seran independents, tot i que es realitzaran simultàniament. A la reunió de ginecòlegs es tractarà l'estat actual de l'assistència al part podàlic en els hospitals comarcals i també els processos quirúrgics de curta estada. "Els ginecòlegs/obstetres dels hospitals comarcals de Catalunya compartim unes problemàtiques similars i és de gran utilitat poder compartir les nostres experiències assistencials en un marc de proximitat", ha afegit Ramon Ros, president del Comitè Científic de la XXXVI Reunió de Ginecòlegs i Obstetres.

ecografia

En el cas de les llevadores, es tractaran tots els aspectes relacionats amb el procés gestacional. "Des que es produeix l'inici de la gestació, on li donarem molta importància a la salut mental perinatal, la salut sexual i la violència de gènere, fins que es produeix el part, on hi estan implicades les llevadores, sense oblidar-se les cures que les  infermeres i fisioterapeutes realitzen amb la mare i el nadó", ha explicat Begoña Gil, membre del Comitè Organitzador de la XIII Reunió de Llevadores i Infermeres obstètriques.

Aumentar el numero de parteras salvaria millones de vidas de mujeres y recien nacidos image 380

A la tarda, s'organitzarà una taula rodona conjunta entre llevadores i metges per tractar dels temes organitzatius i de responsabilitat en els equips hospitalaris d'atenció obstètrica. "Aquest és un procés amb una intervenció multidisciplinar, on hi participen diferents professionals  amb una única fita: vetllar per la mare i el nadó", han explicat els organitzadors.

A les dues reunions també hi haurà un apartat de participació dels assistents, on podran participar presentant comunicacions en format pòster per optar al premi a la Millor Comunicació Oral.

Projecte pioner

Durant la celebració de la Reunió de Llevadores es donaran a conèixer els resultats del primer any de funcionament de la "casa de parts", un innovador projecte, pioner i únic a Catalunya, creat a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

HSJD Martorell00026

L'objectiu d'aquest projecte és atendre totes aquelles mares que volen viure el part sense intervencionisme, promovent el procés fisiològic i amb una atenció centrada en les necessitats de cada dona i de la seva família.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix