Es posa en marxa l’Espai Jove Punt Nord al Centre Cultural de Martorell

Imprimeix

Té l’objectiu d’oferir un punt de trobada on els joves puguin relacionar-se, jugar, distreure’s i aprendre, a través d’accions formatives, de desenvolupament personal i de lleure

Aquesta cap de setmana es va inaugurar el nou Espai Jove Punt Nord de Martorell. Un lloc destinat a l’oci creatiu i participatiu dirigit als adolescents i joves del municipi baixllobregatí. Un espai situat al Centre Cultural i té l’objectiu d’oferir un punt de trobada on els joves puguin relacionar-se, jugar, distreure’s i aprendre, a través d’accions formatives, de desenvolupament personal i de lleure.

IMG 9035

La zona principal és la sala on antigament estava situada la Biblioteca Municipal, un gran espai amb taules, seients i sofàs on reunir-se amb els amics i amigues. Compta amb un servei de bar amb preus assequibles, jocs de taula, endolls on connectar-hi aparells electrònics, un racó amb impressores 3D i una cuina totalment equipada on impartir tallers i cursos.

IMG 89071

Aquesta sala connecta amb una altra cambra a la primera planta del Centre Cultural on es troba la zona gamer; equipada amb ordinadors i consoles per passar l’estona jugant a videojocs de manera totalment gratuïta. La tercera àrea es troba als jardins d’Apel·les Mestres, darrera de l’edifici, on s’han instal·lat tres punts per practicar activitats de caire motriu: una construcció per fer acrobàcies, una taula de futok i una estructura de parkour.

IMG 0039

L’àrea de parkour ha estat una de les novetats més destacades del nou Espai Jove Punt Nord, ja que va ser una petició d’un grup de practicants locals d’aquesta disciplina, que consisteix a desplaçar-se pel medi urbà o natural, superant els obstacles físics que es presenten en el camí. També hi trobem el Servei d’Informació Juvenil i, properament, una zona audiovisual, un petit box radiofònic i un taller de robòtica.

IMG 0149

IMG 9045

Segons la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, és “un lloc que vol aglutinar una sèrie de possibilitats per a que els joves es desenvolupin”. Més enllà de ser un punt de trobada distès i dirigit a l’oci, els adolescents podran trobar-hi consell i assessorament de part dels educadors i educadores socials que conformen aquest servei. Tal com apunta Dalmau “l’equip de persones que dirigirà aquest espai està per acompanyar i ajudar als joves que s’hi apropin i necessitin suport en qualsevol àmbit.”

Redacció / Fotos: Aj. Martorell