Denuncien una batuda de caça major al Parc del Garraf

Les Agulles-Ecologistes en Acció volen que la Diputació declari el parc com a refugi de fauna salvatge i, a més, demanà explicacions a l’Ajuntament de Gavà per donar suport als caçadors

Les Agulles-Ecologistes en Acció denuncien i rebutgen el permís que la Diputació de Barcelona va donar dissabte passat 9 de març per permetre una batuda de caça major al Parc del Garraf, prop del Castell d’Eramprunyà i dels barris de Brugues i La Sentiu del municipi de Gavà. L’entitat recorda que l’autorització afectava una zona “altament transitada per excursionistes, ciclistes i altres amants de la natura”. A més, l'àrea de la cacera està travessada per un sender de Gran Recorregut (GR-92) i un de Petit Recorregut (PR), a més d'una pista forestal de les més importants del sector est del parc. Segons expliquen els ecologistes en un comunicat, en els 30 minuts que van estar en la zona, van poder comptar al voltant de 20 persones passejant o corrents pels camins i senders, bona part dels quals van mostrar-se sorpresos de veure els caçadors amb les armes carregades, els gossos, els vehicles, etc.

1 1 zona caça

Per a Les Agulles-Ecologistes en Acció, el fet és doblement greu tant pel greu perill que corren els usuaris no caçadors del parc, com pels impactes que té aquesta activitat sobre la biodiversitat d'un indret protegit per la normativa catalana i europea. "Cada any hi ha milers de ferits en activitats de cacera, i una part d'ells són gent que passava casualment per allà. Fins i tot hi ha entre 10 i 30 morts cada any", recorda Jaume Grau, portaveu de Les Agulles. "A més, no tenim constància de la justificació d'aquestes batudes. D'acord amb el cartell col·locat pels propis caçadors, es tracta de 'control biològic' de la població de senglar, però no tenim constància dels estudis que justifiquin aquesta mesura, si hi ha un control efectiu per part dels Mossos, la Policia Local o els Agents Rurals, o si s'ha avaluat els riscos per a la població per part de Protecció Civil", afegeix.

1 caça parc

En el comunicat emès per Les Agulles-Ecologistes en Acció es demana que la Diputació veti la caça i declari el parc com a refugi de fauna salvatge. Al mateix temps, ha presentat diverses preguntes a l’ens i a l’Ajuntament de Gavà per certificar la “necessitat de control biològic” amb què els caçadors justifiquen la seva activitat. “Els caçadors sempre reclamen que se'ls respecti el seu dret a caçar. És hora de fer valer els drets dels no-caçadors a gaudir de la natura sense riscos, i protegir la fauna i els ecosistemes d'una activitat que, no oblidem, consisteix a matar animals per plaer”, explica Grau.

Redacció / Fotos: Arxiu-Les Aguiles-Ecologistes en Acció

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix