La Guàrdia Civil intervé 719 quilos de droga a l'aeroport el 2018

Van ser detingudes per delictes relacionats amb tràfic de substàncies estupefaents 79 persones de diferents nacionalitats, 52 homes i 27 dones

Al llarg de 2018, la Guàrdia Civil va intervenir en l'Aeroport de Josep Tarradellas-Barcelona-El Prat un total de 719 quilograms de diferents substàncies estupefaents i va detenir a 79 persones com a presumptes autores de delictes relacionats amb el tràfic de drogues. En el marc de les seves competències com a Resguard Fiscal de l'Estat la Guàrdia Civil de l'aeroport barceloní va dur a terme 168 actuacions i va intervenir 208’830 kgs de cocaïna, 341’890 kgs de khat, 46’572 d'heroïna, 3’247 kgs d'haixix, 55’369 kgs de marihuana, 1’351 kgs resina d'haixix, 19’726 kgs de metamfetamina i 42’68 kgs de fulles de coca. Producte d'aquests decomisos van ser detingudes, com a presumptes autores de delictes de tràfic de drogues, 79 persones (52 homes i 27 dones), de nacionalitats espanyola, holandesa, portuguesa, grega, noruega, alemanya, britànica, txeca, ucraïnesa, letona, brasilera, peruana, veneçolana, boliviana, paraguaiana, colombiana, mexicana, tanzana, senegalesa i pakistanesa.

fotonoticia 20180208151410 640

Aquestes actuacions, que van permetre impedir que aquesta droga entrés a Espanya, van afavorir també incrementar el concepte de seguretat ciutadana en tractar-se el tràfic de drogues i l'entorn que l'envolta un focus delinqüencial.

Intervenció de diners

En aquesta matèria, agents de la Guàrdia Civil, auxiliats pel personal de Seguretat Privada -encarregats del control de passatgers i equipatges en els diferents filtres de seguretat de les terminals T1 i T2 de l'aeroport- van realitzar 19 actuacions que van suposar la intervenció d'1.010.589 euros i 12.295 lliures.

maletes prat 041018

En algunes d'aquestes intervencions els propietaris dels diners van manifestar desconèixer la normativa que obliga a efectuar, a partir de 10.000 euros, la preceptiva declaració. En uns altres, clarament, s'observava una intencionada acció dirigida a eludir aquesta obligació, tenint en compte el mètode d'ocultació dels diners.

La normativa legal estableix l'obligació de declarar qualsevol quantitat a partir de 10.000 euros amb la qual un ciutadà pretengui viatjar fora d'Espanya i de 100.000 euros quan es tracti de moviments a l'interior del país.

Tabac de contraban

Relacionat amb aquest tipus de gènere la Guàrdia Civil va efectuar 316 intervencions que van suposar el decomís de 261.651 paquets de tabac i 2.298 kgs de picada, procedents de contraban, productes valorats en 1.243.831 euros.

En la majoria dels casos aquestes partides de tabac eren transportades en l'equipatge facturat dels viatgers als quals se'ls va intervenir i que van resultar denunciats com a presumptes autors d'infraccions en matèria de contraban, en la seva majoria ciutadans de nacionalitat russa, ucraïnesa, armènia, algeriana i bielorussa.

1458921175 976743 1458921216 noticia normal

D’altra banda, en actuacions en matèria de CITIS (Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres) va haver-hi 13 actuacions. Agents de la Guàrdia Civil van decomissar diferent material protegit: un parell de botes de pell de cocodril, un cinturó de pell de jaguar, 11 cavallets de mar, un crani de cocodril, 20 llaunes de caviar (3.040 gms), esquelets de coral i un cargol de mar. Referent a aquestes confiscacions es van iniciar els corresponents expedients administratius a les persones que els transportaven en els seus equipatges i que pretenien introduir-los a Espanya.

Altres detinguts

En altres actuacions policials relacionades amb la labor de seguretat ciutadana en la zona restringida de l'aeroport del Prat, la Guàrdia Civil va detenir a set persones per requisitòries o la presumpta comissió de diferents delictes com a resistència i/o desobediència a agents de l'autoritat, furt, contraban de tabac o delictes contra la salut pública relacionats amb el trànsit de medicaments.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil-Agència Tributària

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix