El Govern trasllada els Mena del centre de Can Ganxo de Castelldefels

Un centenar de joves van intentar boicotejar una concentració en contra de l'atac a un centre de menors a Castelldefels

El Govern va traslladar ahir dilluns al vespre els menors no acompanyats (Mena) que s’estaven provisionalment al centre de Can Ganxo de Castelldefels tot i que el centre d’acollida és manté obert, segons l’ACN. El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, havia anunciat al matí que el trasllat no s’avançaria tot i els incidents del cap de setmana, quan un grup de joves del municipi van entrar al centre per agredir els residents. Posteriorment, però, els mateixos residents estaven molt afectats pels esdeveniments, fet que ha influït en la decisió de traslladar-los. El Govern, que es personarà com a acusació particular en el cas de l’atac a un centre de menors de Castelldefels aquest cap de setmana, ha titllat de ”racista” l’agressió.

D1ZqBJdX0AIneil

En declaracions als mitjans, el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, va qualificar el fet d”’aïllat i condemnable, sense explicació ni defensa possible” i va assegurar que no respon ”en absolut” al què és la societat catalana, feta ”per la immigració”. Amorós va definir de ”molt greu” el fet que 25 persones encaputxades assaltin un centre de menors amb actitud agressiva i entre altres, agredeixin un jove assegut en una tàpia, apedregant-lo un cop a terra. El noi va haver de ser traslladat a l’hospital amb un atac d’ansietat i contusions i ja ha estat donat d’alta. El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania va considerar que qualsevol agressió és ”lamentable” però va afegir que ”encara ho és més” en un centre de menors, que és un espai ”de protecció”, per la qual cosa considera que no hi ha cap justificació per als incidents.

1552334039713

Concentració

D’altra banda, un centenar de joves van intentar ahir dilluns al vespre boicotejar una concentració convocada per diverses entitats a la plaça de l’Església de Castelldefels contra l’atac aquest cap de setmana. La majoria eren menors i van increpar els assistents a la concentració i han acusat els Mena de “robar i delinquir”. Un cordó policial va evitar enfrontaments amb els 300 assistents.

1552334033658

Captura de pantalla 2019 03 12 a las 0.06.01

Captura de pantalla 2019 03 12 a las 0.05.49

Redacció / Fotos: Arxiu-ACN (Álex Recolons)-CCMA

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix