Esplugues, amfitriona d'una trobada del projecte europeu Playful Paradigm

Imprimeix

La jornada de treball, que s'allargarà fins demà, consistirà en el fet que cadascuna de les ciutats participants defineixi el seu mapa de ruta per als pròxims vint-i-quatre mesos

Esplugues de Llobregat ha acollit avui dimarts 5 de març representants de set ciutats europees que treballen plegades, juntament amb el municipi baixllobregatí, en el Playful Paradigm, un projecte que vol afavorir la cohesió social a través del joc en l'espai públic. Les ciutats del projecte són Udine (Itàlia), Cork (Irlanda), Katowice (Polònia), Klaipeda (Lituània), Larissa (Grècia), Viana do Castelo (Portugal) i Novigrad (Croàcia).

D05AozxXcAUn12n

La jornada de treball, que s'allargarà fins demà, consistirà en en el fet que cadascuna de les ciutats participants defineixi el seu mapa de ruta per als pròxims vint-i-quatre mesos: qui s'ocuparà del projecte, quines fonts de finançament tindrà i què es vol fer.

L’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, ha assegurat que "el projecte Playful Paradigm combina uns valors que ens apropen molt als que tenim com a ciutat, a través d'esports, salut, cohesió social i convivència". Agnese Presotto, d'Udine, la ciutat que lidera el projecte, ha assegurat que "Esplugues és una ciutat molt interessant per aplicar aquest projecte que treballarem durant dos anys" i ha afegit que "el projecte pot canviar les ciutats a través de l'impuls institucional i en col·laboració amb la ciutadania". Una de les experiències que aporta Udine és el Ludobus, una ludoteca amb rodes pensada per recuperar els jocs tradicionals.

D05KWCgW0AEj8k1

D05KXDRXgAUl0y

Programa

La xarxa s’ha format a partir d’una iniciativa d’Udine sobre l’ús del joc per treballar i millorar la cohesió social que porta a terme des de fa anys, que va ser reconeguda pel segell europeu de bones pràctiques Urbact.

D05AozxW0AE7OYS

D05Aoz0WsAA40yl

El fet que Esplugues també fos reconegut amb aquest segell pels seus projectes d’impuls a la participació de joves i infants en la governança de la ciutat mitjançant l’Audiència Jove i el Consell d’Infants va permetre a la nostra ciutat contactar amb els altres municipis europeus per mirar d’aplicar el model Udine. La idea és que els jocs no només vagin adreçats a infants, sinó també a joves, adults i gent gran. El pressupost previst per portar a terme aquest projecte és de 52.000 euros.

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues de Llobregat