Col·locada la primera pedra a Begues d’un centre d’atenció per a la gent

L’inici d’obres, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, permetrà disposar d’un equipament que aplegarà dues unitats de convivència i un centre d’atenció diürna

Aquest dissabte 2 de març es col·locava la primera pedra per a la construcció del Centre de Prestació de Serveis per a la gent gran de Begues, un equipament que serà pioner a Catalunya en aplegar en un mateix espai un centre d’atenció diürna i dues unitats de convivència per a trenta persones. L’acte tenia lloc als terrenys on es construirà el centre, al carrer Ferran Muñoz, 3, i comptava amb la participació del president de la Generalitat, Quim Torra, i de l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve. Prèviament Torra era rebut per l’equip de govern municipal a l’Ajuntament on signava al llibre d’honor del consistori.

D0p0G1QX0AEcZ9g

D0p0HitX0AEI8zP

Durant l’inici oficial de les obres, el president de la Generalitat va posar en valor la creació d’aquest centre com a exemple de l’acció del govern català assegurant que “aquest és un govern que posa les persones en el centre de la seva acció política. Res del que fem no té sentit si no ho fem per les persones: si no ho fem pels joves, pels infants, per la gent gran, pels emigrants que arriben... per les persones més desvalgudes sobretot. Això és el que nosaltres estem fent com a govern.”

D0p0HEUXcAEAe s

D0p0HSNWsAAGqHf

Per la seva banda, l’alcaldessa, Mercè Esteve, va voler incidir en la importància que tindrà el centre per a perllongar l’estada dels veïns i veïnes al municipi exposant que “serà una gran casa per a tothom on tothom hi conviurà i participarà de manera directa com si estiguéssim a la nostra pròpia llar. Hi haurà activitats personal i col·lectives. Serà un model nòrdic, molt integrador, i que donarà protagonisme a la persona motivant-la i fent-la més creativa i més social. És a dir, els objectius són envellir com a casa i ser el protagonista d’aquest espai.”

El Centre de Prestació de Serveis

Pel que fa a l’equipament, el centre d’atenció diürna, amb una superfície de 680 m2, es trobarà a la planta baixa del futur edifici i comptarà amb dos espais principals: un espai comú amb cuina, menjador, sala d'estar, lavabos, bugaderia i accés a l'exterior; i de l'altra, sales de serveis com infermeria, fisioteràpia, podologia, perruqueria, entre altres. A més també s’hi trobaran els despatxos dels professionals que treballaran al centre. La gestió del mateix serà realitzada per una entitat pública formada per diferents administracions d’àmbit local i comarcal.

centregentgran01

centregentgran02

Aquest servei es veurà completat per dues unitats de convivència que ocuparan les dues plantes restants. Cada unitat comptarà amb 13 habitacions, dues d’elles dobles, dotades amb bany adaptat i un office. En tot cas un dels aspectes més destacables serà la seva gestió establerta a través de l’estudi tècnic, funcional i de recursos humans i econòmics que l'Ajuntament de Begues va encarregar en el seu moment a l'entitat pública d'acció social Sumar.

Redacció / Fotos: Aj. Begues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix