Sant Feliu i El Papiol deixen de cobrar als amos de pisos embargats

Imprimeix

Els propietaris desnonats perquè no poden pagar la hipoteca, i que veuen com el seu pis és venut o subhastat forçadament, es veuen obligats a pagar l'impost de la plusvàlua a l'ajuntament com si es tractés una operació corrent de compravenda. Amb la intenció d’ajudar a les famílies més afectades per la crisi, a partir d’ara aquest impost és eliminat de les ordenances municipals.

18 casos a Sant Feliu de Llobregat

De la seva banda, l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat també ha aprovat l’exempció de la plusvàlua per a les persones que perden el seu habitatge. De moment, l’exempció de plusvàlua ja s’ha aplicat al municipi en 18 casos, dos per dació de l’habitatge al banc i la resta per execucions d’hipoteques impagades, han informat fonts municipals.

La mesura va ser proposada a petició d’una família del municipi que es trobava en aquesta situació. Per aquest motiu, l’equip de govern va signar un decret que posteriorment va portar al ple de pressupostos amb caràcter d’urgència. El decret es va ratificar amb el vot a favor de l’equip de govern (ICV-EUiA-ISF i CiU) i el PP, i el vot contrari del PSC.

Redacció | Foto: Arxiu