El bus urbà de Molins de Rei passa a mans de l’AMB

La principal novetat en el servei és la substitució dels vehicles a les línies MB1 i MB2 per busos híbrids menys contaminants

Des del passat 1 de març funciona el nou servei de bus urbà gestionat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La principal novetat en el servei és la substitució dels vehicles a les línies MB1 i MB2 per busos híbrids menys contaminants.

L’ús d’aquests nous vehicles suposa una reducció d’emissions i de consum del 30% i també fan menys soroll atès que quan estan a les parades utilitzen el motor elèctric i el soroll és molt menor. El vehicle que va fins als barris de muntanya (MB3) continua sent el mateix, si bé es canviarà abans que acabi l’any. 

No hi ha cap canvi rellevant pels usuaris en el servei. Es mantenen parades, recorreguts, horaris i preus. En canvi, ja es pot utilitzar l’app AMB Mobilitat per dispositius IOS i Android que permet tenir informació en temps real, per exemple, dels minuts que falten perquè arribi el bus a la parada. 

Respecte als bitllets i títols es mantenen sense canvis, tot i que s’unifiquen amb la tarifació de l’AMB. Això significa que, a l’estar integrats, els usuaris es podran moure per tota l’àrea metropolitana sense necessitar diferents bitllets. Les tarifes es mantindran tot el que queda d’any, i les targetes socials que emet l’Ajuntament també seran vàlides.

L’import que paga l’Ajuntament a l’any per finançar el servei de bus és de 418.421€. L’Ajuntament continuarà assumint una part del dèficit del servei i l’AMB gestionarà el contracte i anirà introduint millores, com aquests nous vehicles i l’app. L’AMB va aprovar el conveni per Junta el 18 de desembre de 2018 i l’Ajuntament el va aprovar per ple el 20 de desembre de 2018. El servei de bus urbà de Molins de Rei és el primer, d’un municipi de la segona corona metropolitana, que ha passat a ser gestionat directament per  l’AMB.

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix