L’aeroport passa a dir-se Josep Tarradellas Barcelona-El Prat

El ministre Ábalos exalça la figura de l’expresident "un dels millors exemples de l'esperit de la Transició"

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, va reivindicar l'expresident de la Generalitat Josep Tarradellas com a gran defensor de l'autogovern i la Generalitat sense "cedir davant les pressions maximalistes de cada costat" i amb diàleg. "Va ser un defensor acèrrim de les institucions democràtiques, començant per descomptat per l'autogovern de Catalunya i la restitució de la Generalitat després de la guerra i dictadura", va dir ahir en presentar la nova denominació de l'Aeroport de Barcelona-el Prat des d'aquest divendres: Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. Va demanar també en el seu discurs reivindicar més sovint la memòria d'"un dels millors exemples de l'esperit de la Transició" per la seva defensa de la concòrdia social i política, reconciliació i reconeixement del que pensa diferent. Va assenyalar que l'expresident i els seus contemporanis van ser capaços, "en un context més complex que l'actual, de no cedir davant les pressions maximalistes de cada costat", a més de fomentar el diàleg i arribar a acords.

D0lp9ycX0AACI8l

Ho ha dit davant de la placa commemorativa que recorda l'arribada de Tarradellas a Barcelona el 23 d'octubre de 1977 després del seu exili durant el franquisme, i va recordar que l'expresident es va dirigir des de l'Aeroport fins a la Generalitat per pronunciar les famoses paraules "Ciutadans de Catalunya, ja sóc aquí!".

El ministre va estar acompanyat pel president d'Aena, Maurici Lucena; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el regidor de l'Ajuntament de Barcelona Agustí Colom; el president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, i el nét de l'expresident, Guillem Tarradellas, a qui ha lliurat la foto de l'arribada del seu avi. L’acte no va comptar amb presència de representants de la Generalitat, ja que no s'ha consensuat amb l'executiu català. 

Captura de pantalla 2019 03 02 a las 0.43.51

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest divendres l'ordre per modificar la denominació oficial de l'Aeroport de Barcelona, decisió que el Govern espanyol va prendre en el Consell de Ministres celebrat a Barcelona el 21 de desembre. Ábalos va sostenir que és "un orgull com a ministre i demòcrata" oficialitzar aquesta decisió i va defensar que el Govern central ha encertat prenent.

Redacció / Fotos: Ministeri de Foment

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
149

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix