Presentats els resultats del procés de participació del soterrament

Imprimeix

En total es van recollir 1.416 aportacions dels gairebé dos mil santfeliuencs i santfeliuenques on es demanen més zones verdes, espais de trobada i que es potenciï lloguer social i assequible per a joves i gent gran

La Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat va acollir l'acte de devolució a la ciutadania dels resultats del procés de participació del soterrament de les vies del tren. L'alcalde, Jordi San José, va obrir l'acte amb l'anunci que Adif ha aprovat el projecte del soterrament i que a més està complint amb les dates fixades al calendari. Va voler també agrair la participació a la ciutadania per "les hores i la dedicació" dedicades en aquest procés. San José va emfatitzar en la idea d'unitat per part del govern i l'oposició, amb la ponència unitària "tots anem a una amb el soterrament i amb la ciutadania" va afirmar. A l'acte també es va anunciar el treball en paral·lel de les obres del soterrament amb les de la urbanització de la part superior per tal de "no tenir espais ni temps morts" va manifestar l'alcalde de Sant Feliu.

D0W6a2lWoAAlWw4

Lidia Muñoz, regidora d'Urbanisme, va prendre la paraula posteriorment per informar de l'estat de les relacions amb el Ministeri així com amb Adif per confirmar que està previst que l'inici d'obres es realitzi "a finals d'aquest any, el desembre del 2019". Muñoz va anunciar que les properes novetats sobre la licitació de l'obra vindran aquest dimarts després de la reunió a Madrid amb Adif.

D0W6puDW0AEByRr

Javier Molina, regidor de Participació, va concloure els parlaments institucionals fent un balanç de les activitats i la participació d'aquest segons Molina "procés de participació més gran fins ara". Molina va informar dels següents passos amb "l'aprovació al ple de març de les bases del concurs d'idees", un concurs internacional que s'haurà de nodrir dels requeriments de la ciutadania. Del concurs el jurat escollirà tres propostes i la ciutadania serà l'encarregada d’escollir-ne una a una votació el 17 de novembre del 2019.

D0W7Uq WoAY wKF

L'equip de Raons Públiques van ser l'encarregat de presentar de manera més acurada i ajustada els resultats agrupant les propostes en quatre grans blocs: identitat i espai, espai públic, mobilitat i espais edificats. La ciutadania vol un Sant Feliu amb més zones verdes, accessible i transversal on el vianant sigui el protagonista. Una ciutat amb espais de trobada, passeig i on practicar esport. La ciutadania vol que es potenciï el lloguer social i assequible per a joves i gent gran. Una ciutat més il·luminada amb comerços de proximitat, petites franquícies i amb espais de restauració amb terrasses. El Sant Feliu del futur haurà d'integrar el tramvia de forma segura per tal que la ciutadania pugui creuar la ciutat sense cap impediment urbanístic.

D0W7Vb5WwAEOYRo

Un procés sense precedents

En total s'han recollit 1.416 aportacions dels gairebé dos mil participants. El procés ha incorporat, per primera vegada, l'eina interactiva de participació Decidim, un portal web que ha permès escoltar la ciutadania que no ha pogut assistir a les sessions presencials. Aquestes propostes s'han recollit, categoritzat i agrupat. Posteriorment s'han validat amb la ciutadania a través de tres sessions, per tal de poder elaborar els requeriments que han de formar part de les bases del Concurs internacional d'urbanisme.

El procés de participació no s'acaba aquí, encara queda molt per fer. El mes de març es presenten les bases del Concurs internacional d'urbanisme. Un jurat de persones expertes avaluarà les candidatures i n'escolliran deu. A la fase següent, el jurat valorarà aquests deu projectes i en seleccionarà els tres millors. Aquestes tres propostes passaran a la votació final, i el 17 de novembre de 2019, la ciutadania decidirà quin és el projecte guanyador.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat