La Diputació de Barcelona millorarà diversos camins de la comarca

Imprimeix

Invertirà més de deu milions d’euros en diferents actuacions a Castelldefels, Pallejà i Esparreguera

La Diputació de Barcelona aprovarà definitivament en els propers mesos el document marc on s’estableix la planificació viària de l’ens supramunicipal. L’anomenat Pla Zonal de la Diputació contempla un seguit d’actuacions que passen per la transformació de 35 camins a carreteres i la millora d’elements de seguretat de la via com el ferm, la senyalització o el drenatge. En una primera fase, que engloba els propers quatre anys, s’invertiran 25 MEUR, mentre que a un termini a quinze anys vista és previst arribar als 80 milions. El diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, ha justificat la necessitat d’aquests canvis i millores com una contribució al “reequilibri territorial” del país. De la demarcació, les comarques que preveuen un major nombre d’inversions són el Berguedà, Osona i el Baix Llobregat.

10313405

El Pla Zonal actuarà sobre dos tipus de xarxa: la xarxa de camins que actualment fa funció de carretera i la xarxa local de carreteres titularitat de la Diputació de Barcelona. Sobre la xarxa de camins es preveu transformar en carretera 143 quilòmetres de via i millorar la seguretat 68 camins municipals, que suposen uns 300 quilòmetres. En aquest darrer cas, la Diputació no només n’assumeix la millora sinó que també s’ocuparà de la seva conservació, tot i que la titularitat continuï sent municipal. Pel que fa a la xarxa de carreteres locals, es preveuen dos tipus d’actuacions: d’una banda l’eixamplament d’alguns trams, en aquells llocs que en què són més estrets, i també la descatalogació de 150 quilòmetres de carreteres que ja no compleixen cap funcionalitat.

Tres municipis

Les actuacions previstes al Baix Llobregat seran a Castelldefels, Pallejà i Esparreguera, on es convertiran oficialment a carretera les vies de la Sentiu i el camí d’Esparreguera a la Colònia Sedó. També és previst millorar la seguretat al camí de Fontpineda, a Pallejà. En total, el Baix Llobregat tindrà deu actuacions amb una inversió de 10,04 MEUR.

la sentiu gava can pardal cruilla purgatori

A banda, també es millorarà la seguretat viària a la carretera de Castelldefels, al camí d’Olivella a La Plana Novella i el camí de La Cogullada a Canyelles. En total, el pla preveu aquestes quatre actuacions i s’hi destinaran 2,67 MEUR.

Redacció / Fotos: Arxiu