Càritas Diocesana va oferir formació a 500 persones el 2018

L’entitat va presentar públicament l’empresa d’inserció Brins d’Oportunitats i va fer balanç de l’any de funcionament

Després de poc més d’un any des que Brins d’Oportunitats iniciés les seves primeres passes com a empresa d’inserció es va fer un balanç d’aquest primer any així com les seves perspectives de futur. Ha estat també l’ocasió per presentar públicament, les activitats de l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana, que se centra en quatre comarques (Alt Penedès, Garraf i una part del Baix Llobregat i de l’Anoia).

Com a introducció, Rubén Requena, de l’equip d’economia solidària de Càritas espanyola, ha ofert una reflexió sobre el paper de les empreses d’inserció en el mercat laboral actual, que ha donat pas a les intervencions d’en Lluís Barnés, gerent de Brins d’Oportunitats i Núria Núñez consellera de Brins i responsable del Programa de Formació i inserció laboral de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat.

L’empresa d’Inserció, neix com a resposta a una necessitat real. Les dificultats per trobar feina que presenten les persones que s’adrecen a Càritas o el treball en condicions de precarietat, són un dels principals esculls que aboquen a aquestes persones a una situació de risc d’exclusió. Per tant, acompanyar-les en processos que els ofereixin eines, que les ajudin a poder accedir al mercat laboral i a millorar la seva situació de fragilitat, ha estat una de les prioritats centrals de Càritas a través del programa de formació i inserció laboral.

DSCN8726

Des d’aquest programa, el 2018, es va donar resposta a més de 500 persones. Davant d’aquesta realitat, que s’anava repetint als darrers anys i després d’un estudi sobre la viabilitat de l’empresa d’Inserció, el 2018 Brins d’Oportunitats va començar a funcionar com a una aposta de Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat per l’economia social i solidària.

En aquest any de funcionament, al voltant de 25 clients han confiat en Brins d’Oportunitats, generant més de 3.500 hores de serveis, en àmbits com la neteja d’equipaments, d’oficines i  de domicilis, petits transports i logística, buidatge de locals, acompanyament a persones grans o petits arranjaments en domicilis. Aquesta activitat ha permès oferir un contracte d’inserció  amb condicions laborals dignes a vuit persones, que han estat acompanyades no només a nivell laboral, si no també a nivell formatiu i en el seu procés d’adquisició d’hàbits i competències laborals, que els han de permetre poder accedir al mercat laboral ordinari al final del procés.

Redacció / Fotos: Càritas Diocesana

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix