La plaça de l'Olivera de Sant Boi es remodela amb propostes d’infants

Hi haurà un nou joc amb forma d'arbre, un altre inspirat en una tirolina, taules de tennis taula, una àrea per a festes d'aniversari i jocs inclusius

Les obres de remodelació de l'àrea de jocs infantils de la plaça de l'Olivera, al barri de Casablanca de Sant Boi de Llobregat, ja han començat. El disseny de la renovació d'aquest l'espai i els seus elements de joc es basarà en les propostes fetes pels nens i les nenes del Consell d'Infància de Sant Boi. Els seus desitjos i opinions quedaran reflectits així en l'espai públic de la ciutat. És la tercera actuació en àrees de joc del municipi que es du a terme d'acord amb aquesta fórmula de participació infantil, després de les que es van fer l'any 2017 a la plaça de Francesc Ferrer i Guàrdia i al parc dels Somnis (cantonada Joaquim Auger/Girona).

D'acord amb les idees recollides dels nens i les nenes, el projecte preveu una zona de joc amb tres àrees diferenciades: dues per a infants de diferents edats (de 0 a 3 i de 3 a 11 anys) i una altra que serà un espai multifuncional per a totes les edats; en aquest espai hi haurà dues taules de pícnic que els infants reclamaven per fer celebracions d'aniversari.

Captura de pantalla 2019 02 27 a las 11.34.00

Un dels jocs proposats és un element amb forma d'arbre que té petites cabanes amb forma d'oliva a la capçada (a la fotografia). L'àrea de jocs per a infants més petits conté tots els elements proposats pel Consell. També s'hi col·locaran jocs inclusius, un d'ells específic per a infants amb mobilitat reduïda.

Diferents espais

La plaça de l'Olivera està dividida en dos espais diferenciats: en un d'ells hi ha les grades i una pista esportiva; en l'altre, una zona de bosc amb pineda i l'àrea de jocs infantils que ara es renova. Els treballs permetran configurar un espai més amable i funcional, millor adaptat a les necessitats dels infants i les seves famílies. També està previst millorar la xarxa de drenatge de l'àrea de jocs.

Projecte jocs infantils plaça de lOlivera

Inversió

L'Ajuntament ha invertit en els darrers quatre anys 1,67 milions d'euros per renovar i mantenir les àrees de jocs infantils de Sant Boi. Fins ara ja s'han dut a terme una quinzena d'actuacions de millora (en llocs com la plaça de Catalunya, la plaça dels Focs de Sant Joan o el parc de Marianao). Les prioritats són instal·lar jocs més vistosos, millorar l'estat de conservació de les àrees existents i minimitzar els riscos de seguretat.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix