Obliguen a fer canvis a la reforma del Polígon Industrial del Centre

La Comissió Territorial d’Urbanisme força a l’Ajuntament de Viladecans a reduir les alçades màximes dels nous edificis d’habitatges o oficines passant de vuit plantes a sis

La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha forçat l’Ajuntament de Viladecans a modificar diversos punts del projecte de reforma del Polígon Industrial del Centre per tal d’ajustar-lo a l’edificabilitat de l’entorn. El canvi més important té a veure amb el sostre proposat, ja que redueix i limita les alçades dels dos plans de millora urbana associats al perllongament de l’avinguda Segle XXI a un màxim de sis plantes, en lloc de les vuit inicialment previstes.

poligoncentre web

La portaveu del grup d’ERC-AM a l’Ajuntament, Bàrbara Lligadas, considera que “la Comissió Territorial d’Urbanisme, que és un òrgan tècnic i professional lluny de posicionaments partidistes, ha tocat el crostó a l’Ajuntament de Viladecans perquè ha quedat de nou acreditada la seva obsessió pel creixement urbanístic amb alçades desproporcionades. És a dir, la seva inclinació per treure el màxim rendiment del sòl edificable encara que això impliqui un impacte irreparable sobre el paisatge urbà i l’harmonia de la ciutat.” “Ho vam assenyalar en les al·legacions d’ERC a l’avanç del projecte i va ser un dels nostres cavalls de batalla durant la polèmica reforma, reduir el sostre edificable per evitar un nyap i una paret de blocs a l’entrada a la ciutat des de l’autopista. Ara veiem com l’Ajuntament ha hagut de rectificar i posar una mica de seny, benvingut sigui encara que sigui forçat per una Administració superior”, ha afegit Lligadas.

En sessió del 13 de febrer de 2018, la Comissió Territorial d’Urbanisme va suspendre l’aprovació definitiva de la Modificació Puntual del Pla General Metropolità al Polígon Industrial del Centre fins que no s’incorporessin en un text refós diverses millores i consideracions. Un any després, el govern local (PSC i ICV-EUiA) acaba de presentar una proposta de text refós en Comissió Informativa i a la Comissió de Seguiment del Polígon Industrial del Centre que preveu alçades màximes de sis plantes.

Captura de pantalla 2019 02 26 a las 20.47.30

La Comissió Territorial d’Urbanisme, òrgan adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, també instava el consistori a preveure la dotació de noves places d’aparcament, a preveure el canvi de titularitat de la carretera C-245 en el tram reconvertit a zona prioritària per a vianants o a planificar els nous carrils bici i el carril bus que transcorreran pel mateix sector alliberat del trànsit de vehicles. Així mateix, en l’àmbit de les cases històriques de l’avinguda de la Generalitat demanava a l’Ajuntament evitar edificacions amb un sostre superior a l’actual, s’entén per mantenir el model urbà propi del casc antic tot i pertànyer al Polígon Industrial Centre.

Plaça Europa

Una de les altres novetats importants que marca la Comissió Territorial d’Urbanisme té a veure amb el nou vial de desdoblament de l’avinguda Generalitat des de la carretera de la Vila fins a les immediacions de la factoria Roca. En concret, s’aposta per mantenir la secció original i ampliar-la en el tram que connecta una nova rotonda a la carretera de la Vila, davant de les actuals cotxeres de la Mohn, fins a la rotonda ja existent de connexió de l’avinguda de la Generalitat amb el Passeig de la Marina. Es preserva així la Plaça Europa en la seva configuració original, ja que la proposta inicial de l’Ajuntament era més agressiva i partia pel mig amb una gran cicatriu aquest espai verd del centre urbà.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix