Comença una vaga de metro i TMB fins divendres

Els sindicats no arriben a cap acord amb el Departament de Treball que els havia convocats per trobar un acord que servís per a desconvocar la protesta

Els sindicats de treballadors del Metro de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) no han arribat a cap acord en la reunió convocada pel Departament de Treball. Després de més de tres hores de negociació, es manté la vaga prevista, de demà fins divendres, coincidint amb el Mobile World Congress (MWC).

estacion placa sants esta manana durante huelga del metro barcelona 1459590084226 640x300

Serveis mínims

El Departament de Treball ha fixat uns serveis mínims per a les aturades parcials convocades, previstes de dilluns a dijous, entre les 7.00 i les 9.00, les 16.00 i les 18.00 i les 22.50 i les 00.50. El metro circularà al 50% en els torns de matí i tarda i en un 30% en l’aturada nocturna. Són uns serveis mínims que l’Ajuntament de Barcelona i TMB consideren insuficients i per sota dels fixats en la protesta de fa dos anys.

Vaga metro

TMB va dir divendres que l’empresa havia atès totes les demandes i considera que amb aquesta informació i les propostes fetes durant el procés de mediació no hi ha ‘raons objectives’ que justifiquin la vaga. El comitè de treballadors les considera insuficients.

Sobre el conflicte de l’amiant, l’empresa també defensa que segueix els criteris que marca la llei i explica que tot el personal del metro podrà sotmetre’s periòdicament a un TAC d’alta resolució de l’aparell respiratori encara que no formi part del programa específic de seguiment.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
98

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix