Es lliuren els premis Ciutat de Cornellà 2019

Imprimeix

Els d’Honor de l’onzena edició es van entregar a l’activista en favor de les persones amb problemes de salut mental, Jaume Vidal, i de forma col·lectiva a tots els esplais de Cornellà

L’Auditori de Cornellà de Llobregat va acollir ahir la gala dels premis Ciutat de Cornellà 2019. La cita se celebra cada dos anys i té per objectiu premiar de forma pública i solemne el paper que persones i entitats han jugat defensant la llibertat, la igualtat, la solidaritat i el civisme al municipi baixllobregatí.

D0Fyz1zX4AAuc6n

El món educatiu va tenir un paper destacat en els guardonats, amb l’Escola Sant Ildefons (premi d’Humanitats), l’AMPA de l’Escola Virolai (premi d’Acció Cívica), el premi Especial al Museu de Matemàtiques de Catalunya, i el premi d’Honor, de forma col·lectiva, a tots els esplais de Cornellà, un moviment d’educació i lleure que compleix 50 anys aquest 2019.

D0C3Y5yWkAA4yRd

També es va reconèixer a personalitats com l’autora Empar Fernández (Humanitats), Josep Lluís Galé, expresident del Club Natació Cornellà (Acció Cívica), i el pallasso Tortell Poltrona (premi Especial), que ha dirigit en dues etapes el Festival de Pallassos de Cornellà i va fundar Pallassos Sense Fronteres.

honor cbc

Jaume Vidal, activista en favor de les persones amb problemes de salut mental, va rebre també un premi d’Honor, mentre que el premi d’Economia va ser concedit al restaurant Plats i al comerciant Manuel Cruz.

Les candidatures, que han estat proposades per persones i entitats, han estat valorades posteriorment pel jurat, compost per representants de la ciutadania i dels diferents grups polítics municipals. Els premis Ciutat de Cornellà, compten amb cinc categories: Acció Cívica, Economia, Humanitats, premi Especial i premi d’Honor, i en cada categoria s’ha atorgat un reconeixement individual i un de col·lectiu.

Redacció / Fotos: Bernat Vilaró-Fundesplai-Escola Vilorai-Associació MMACA