Bargalló anuncia l'ampliació dels instituts d’Olesa, Abrera i Sant Esteve

Imprimeix

El conseller d’Educació ha anunciat la mesura per donar resposta a les necessitats d’escolarització

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va anunciar ahir l’ampliació de diversos instituts al Baix Llobregat Nord, concretament, a Abrera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires, per donar resposta a les necessitats d’escolarització a secundària d’aquests municipis. Així ho ha avançat durant la visita a dues escoles i un institut d’Abrera i Sant Esteve Sesrovires.

El conseller ha començat la visita territorial a Abrera, on ha estat rebut per l’alcalde Jesús Naharro. Bargalló ha recorregut les instal·lacions de l’Escola Ernest Lluch i ha mantingut una trobada amb l’equip directiu. El conseller ha declarat que “visito el Baix Llobregat Nord, la part que em quedava per visitar. Visitaré centres i expressaré el compromís del Departament d’Educació amb cada un dels Ajuntaments d’efectuar unes modificacions en tres instituts, fet que significa la seva ampliació. De les tres, l’ampliació més potent que implicarà la inversió més alta és la d’Abrera, i no es podia fer si no fos per l’Ajuntament. Aquest és un exemple de la col·laboració indispensable entre l’administració local i el Departament d’Educació per tirar endavant una obra necessària que és una reivindicació històrica”.

escola ernest lluch 3

L’escola té 441 alumnes d’educació infantil i primària, que potencia l’aprenentatge compartit a partir de petits grups de treball. El centre participa en el programa #aquiProubullying  i Apadrinem el nostre patrimoni, i en d’altres projectes d’iniciativa pròpia com ara els reptes matemàtics, l’aula oberta de ciències o el projecte comú “Coses d’Abrera”.

A continuació, el titular d’Educació es va traslladar a l’Institut Voltrera i va poder conèixer algunes de les aules del centre. El conseller va exposar que l’ampliació de l’institut permetrà en un futur implementar algun cicle formatiu, que reforçaria l’oferta de formació professional del Baix Llobregat Nord. En aquest sentit, Bargalló va remarcar que “són tres actuacions necessàries, que porten una demora temporal, i que serviran per millorar l’oferta de secundària en aquesta zona del Baix Llobregat, per fer-la de més qualitat. Alhora, servirà per plantejar un canvi en el mapa de la formació professional de la zona amb una millor oferta que serà possible per aquestes ampliacions."

foto 2 insti

El centre té gairebé 700 alumnes d’ESO i batxillerat, i destaca per implementar el programa #aquiProubullying i l’aprenentatge del francès com a segona llengua estrangera.

Posteriorment, Josep Bargalló va visitar l’Escola Vinya del Sastret de Sant Esteve Sesrovires juntament amb l’alcalde Enric Carbonell. El centre té 217 alumnes entre P3 i 6è de primària, i incorpora diferents projectes com Generació Plurilingüe, Sharing to learn, el treball per racons o el programa Erasmus. El conseller d’Educació va avançar que l’institut Montserrat Colomer del mateix municipi també serà ampliat, atès que va néixer com a secció d’institut i actualment ja és un institut consolidat, a banda que l’ampliació el centre disposarà de millors espais per encabir el batxillerat.

52446280 10218168010182595 1182458703371042816 n

foto 3 vinya

D0BgxPnWoAAHJhD

El conseller i l’alcalde van assistir al pregó del rei Carnestoltes que va tenir lloc a l’escola i va fer un recorregut pel centre. Finalment, Bargalló va visitar l’Ajuntament, on va signar el llibre d’honor i va mantenir una reunió amb l’alcalde.

Redacció / Fotos: Departament d’Educació-Adrià Companys