CCOO denuncia les precàries condicions de la Guàrdia Municipal de Collbató

Imprimeix

El sindicat considera que hi ha “mala organització i estructuració del servei, deficiències en les instal·lacions” i demanen a l’equip de govern a solucionar la problemàtica

Des de la Secretaria del Sector Públic de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf, ha denunciat la manca de voluntat per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Collbató per solucionar la problemàtica de seguretat i salut laboral, que afecta greument els empleats i empleades del col·lectiu de la Guàrdia Municipal. Aquesta situació està provocant, entre altres conseqüències, que des de fa mesos diversos empleats i empleades del col·lectiu estiguin en situació de baixa mèdica. Actualment el cos de la Guàrdia Municipal a Collbató està format per set agents més el cap de servei.

xtrail local

Aquesta situació ve provocada, segons el sindicat, “per la mala organització i estructuració del servei, sota la direcció d’un cap de servei que no ha superat cap procés selectiu per ocupar aquest lloc de responsabilitat, i per l’alcalde, que no ha fet cas a la situació de malestar i afectació a la salut del personal.”

Les instal·lacions d’aquest servei presenten deficiències importants com l’afectació per tèrmits, cadires en mal estat, etc. Així mateix, CCOO considera que és greu ”la pressió que el col·lectiu està rebent per realitzar tasques de superior responsabilitat com és la seguretat ciutadana, pròpies dels cossos de la Policia Local quan ells no en formen part, que sovint s’assumeixen sense les suficients garanties legals. Tot plegat ha provocat al municipi de Collbató un increment de robatoris, i el consegüent augment de la inseguretat ciutadana i del risc al quals veuen exposats els efectius actuants" e insta a l’alcalde i al seu equip de govern “a solucionar la problemàtica que afecta al personal de la Guàrdia Municipal de Collbató com més aviat millor.”

Redacció / Fotos: Aj. Collbató