Foment vol reprendre el projecte de la variant de la carretera C-245

Imprimeix

Les obres van començar l'any 2009 i des d'aleshores han patit múltiples interrupcions i ajornaments

Les alcaldesses de Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez, de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich; la primera tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Torrelles de Llobregat, Isabel Martínez Soriano, i el gerent d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Vicenç Izquierdo, es va reunir a la seu del Ministeri de Foment, a Madrid amb el secretari general d'Infraestructures, José Javier Izquierdo.

foment c 245

En el decurs de la trobada, José Javier Izquierdo, els va comuniciar el compromís del Ministeri de Foment de comptar abans de finals d'aquest any amb el projecte de finalització de les obres de la variant de la carretera comarcal C-245 per tal d’adjudicar la seva execució al llarg del 2020, segons informa fonts municipals de l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. Es tracta de la connexió del cinturó del Litoral amb l'autopista C-32, una infraestructura vital per a la mobilitat de l'entorn, especialment pel que fa a la millora dels accessos i sortides de la població de Sant Boi de Llobregat. Les obres van començar l'any 2009 i des d'aleshores han patit múltiples interrupcions i ajornaments.

OBRES VARIANT 2

Protocol d'intencions

El responsable ministerial també va manifestar la intenció de signar de manera immediata un protocol de col·laboració entre el Ministeri de Fomento i la Diputació de Barcelona per dur a terme, de manera conjunta, el desdoblament del ramal de connexió entre la BV-2002 i l'autovia A2 i la modificació de la rotonda de Sant Vicenç dels Horts que connecta la BV-2002 amb l'A2 i la B23 ('rotonda de les Ovelles'). Aquestes dues  actuacions, que havien de realitzar-se un cop finalitzades les obres de la variant, constitueixen una solució òptima per facilitar la mobilitat en aquests municipis.

Els quatre municipis valoren positivament que s’hagin reprès les converses amb el Ministeri de Foment i les solucions acordades durant la reunió mantinguda.

Redacció / Fotos: Aj. Santa Coloma de Cervelló