Es reprenen les obres de connexió de l’autovia del Baix i del Vallès

Imprimeix

La delegació del Govern ha comunicat aquesta notícia avui dimecres a l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca

A partir de demà dijous es començarà a fer l'acopi de material i de maquinària perquè la setmana vinent puguin començar les obres per a l'enllaç de l'autovia del Baix Llobregat (A2) i l'autopista del Vallès (AP-7). La delegació del Govern ha comunicat aquesta notícia avui dimecres a l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, que ha destacat "la importància del projecte" que ha qualificat de "cabdal pel futur de la ciutat i la seva àrea d'influència". Llorca ha recordat que l'enllaç "facilitarà la comunicació de les empreses que hi ha a la nostra zona industrial" i ha explicat que els conductors podran evitar la carretera de Rubí (C-1413) per anar al Vallès, una via que acumula molt de trànsit i una elevada sinistralitat.

enllaç autovia

Molt retard

Les obres d'aquest enllaç acumulen anys de retard. La darrera vegada que es van aturar va ser a finals de 2016. Les obres per a la construcció d'aquest enllaç, que comunicarà el Vallès amb el Baix Llobregat, van començar el desembre de 2006 i el projecte inicial preveia la construcció d'una carretera de 2,4 quilòmetres. La primera aturada dels treballs va ser el 2010 per les retallades pressupostàries derivades de la crisi econòmica i des de llavors ha avançat amb dificultats.

Uns 40.000 vehicles

L'objectiu de l'obra és connectar les dues vies amb un viaducte de 850 metres a una zona per la que passen cada dia més de 200.000 vehicles. La connexió, per la que està previst que cada dia passin 40.000 vehicles, evitaria fer una volta de 12 quilòmetres per carreteres comarcals. La major part de l'obra està acabada des de fa 6 anys i durant els darrers dos anys s'han fet dues modificacions de l'obra, que ara s'ha aturat per fer-ne una tercera.

Captura de pantalla 2019 02 20 a las 16.03.27

El Consell d'Estat va aprovar les modificacions per actualitzar l'obra a les necessitats actuals, que són les que ara s'han incorporat i que han suposat la variació del pressupost, que ha passat de 50 a 76 milions d'euros.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Andreu de la Barca-Google Maps