Demanen ajuda per a la seva filla que pateix diversitat funcional

Imprimeix

Fa un any que la família Fernández Sande busca un pis adaptat perquè el 4 d’abril ha de deixar-lo, ja que la seva propietària l’ha venut

Un dels grans problemes que hi ha avui dia és l’accés a un habitatge. Són moltes les persones que tenen dificultats per disposar d’un pis de compra o lloguer per poder-hi viure. I si la família, a més, té un dels seus integrats amb problemes de mobilitat la situació s’agreuja i es converteix en una autèntica odissea. Aquest cas és el de la família Fernández Sande.

El pare, la mare i la seva filla resideixen actualment a L’Hospitalet de Llobregat. El proper 4 abril però han de deixar el seu pis, on viuen des de fa tres anys, perquè la propietària l’ha venut una vegada exhaurit el temps del contracte de lloguer.

IMG 20190218 WA0034

Els problemes se’ls han multiplicat perquè a la dificultat de trobar un nou pis hi ha el d’aconseguir un que sigui adaptat per a la seva filla, que pateix diversitat funcional i s’ha de desplaçar amb cadira de rodes. “Ja fa un any que estem buscant i no trobem cap pis amb condicions d’accessibilitat que necessita la nostra filla Yaiza. Hem anat a l’Ajuntament de L’Hospitalet i no podem disposar d’un habitatge social perquè tenim nòmines altes. El nostre problema principal no són els diners sinó de trobar un habitatge on pugui viure la meva filla”, explica la mare Elvira Sande.

Precisament, la seva filla viu amb l’angoixa constant de veure que s’apropa el dia de marxar i encara no tenen un lloc per anar a viure. “Se sent culpable per la situació que estem vivint, però jo li dic que al final trobarem un on viurem tots plegats i, per tant, no s’ha de preocupar”, afegeix.

Els pares consideren que no és prioritari continuar vivint a L’Hospitalet de Llobregat i, amb l’ajuda de coneguts, busquen també a municipis veïns que puguin ser adequats a les necessitats que tenen i, alhora, facilitar el desplaçament diari que ha de fer la seva filla per anar al Centre Ocupacional d’Integració Social ASPACE de Badalona.   

La família Fernández Sande fa una crida a través de la nostra publicació per trobar un lloc que reuneixi les condicions necessàries d'accessibilitat perquè Yaiza pugui seguir fent una vida normal com fins ara. El seu contacte és: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o 661025344.    

Redacció / Fotos: F.S.