Es presenta la futura transformació de l’avinguda Constitució

Imprimeix

L’Ajuntament de Castelldefels ha explicat l'abast d'aquest projecte transmunicipal que transformarà la C-245 en un nou eix cívic que potenciarà la mobilitat sostenible

L’Ajuntament de Castelldefels va presentar ahir dimarts el projecte que els propers anys ha de transformar l'avinguda de la Constitució. L'acte es va realitzar a la Sala Margarida Xirgu de la biblioteca i va ser obert a tota la ciutadania interessada a conèixer l'abast de la transformació d'aquesta via.

DzytvWbWwAEhRl5

El projecte l'ha enllestit fa poques setmanes la Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat. Es tracta de la reforma de la carretera C-245, via que uneix les ciutats de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi i Cornellà, i que al pas pel nostre terme municipal porta el nom d'avinguda Constitució.

En el cas de Castelldefels, la idea és que aquesta via, que travessa el centre del municipi de nord a sud sigui un nou eix viari, que s'integri urbanísticament a la ciutat i afavoreixi el model de mobilitat urbana sostenible pel qual ha apostat l'Ajuntament.

getimatge 1 avinguda

Amb aquests objectius, el projecte contempla una avinguda més amable, que convidi al passeig, amb més espai per als vianants, el transport públic i les bicicletes. Alhora, les modificacions que s'hi introduiran busquen la racionalització de l'ús del cotxe, que també sortirà beneficiat amb l'ordenació del trànsit.

DzytvWZWsAA2uo9

Pla d'aparcaments

Per minimitzar les afectacions per la reducció de l'aparcament que comportarà aquest projecte, l'Ajuntament de Castelldefels ja ha iniciat l'elaboració del pla director d'aparcament de la ciutat, que vol valorar la situació actual de l'estacionament tenint en compte futures actuacions com les obres de la C-245, i que inclourà propostes per solucionar els problemes a les zones on es detecti dèficit de places d'estacionament.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels