Arrenca la campanya de voluntariat per a la lluita contra el càncer

Imprimeix

L’objectiu és el de millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i de les seves famílies

Les Juntes Locals de l’AECC-Catalunya de Cornellà de Llobregat i L'Hospitalet de Llobregat comencen una campanya de captació de voluntariat per incrementar el servei als municipis així com a l'ICO de L'Hospitalet, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i de les seves famílies.

JL Cornellà Teatre 2 1

Els nous voluntaris formaran part de la respectiva Junta Local, sent representants de l'AECC al municipi. Com a representants donaran a conèixer la missió i serveis de l'associació, participant en les campanyes de prevenció i conscienciació de la malaltia, amb conferències, xerrades, taules informatives; i organitzant activitats lúdiques i/o esportives per mobilitzar a la ciutadania, empreses i institucions en la lluita contra el càncer i recaptar fons per a la recerca oncològica. Amb l'objectiu de donar a conèixer la tasca de l'entitat, mantindran contacte amb farmàcies, hospitals, centres d'atenció primària i centres escolars. Totes les persones interessades rebran una formació específica. Es busca a persones responsables, altruistes i amb ganes d'ajudar per aquesta causa. No hi ha una disponibilitat horària mínima, però sí es demana un compromís en la col·laboració.

voluntariat aecc lr 1500298212 821

D’altra banda, dins l'entorn hospitalari, els voluntaris acompanyen i donen suport emocional al pacient i a la família, ajuden i són el relleu del cuidador principal, desenvolupen les activitats d'animació i entreteniment, detecten les necessitats del pacient i la família i participen en la dinàmica de l'hospital.

Redacció / Fotos: AECC Catalunya Cornellà-Arxiu