Campanya de signatures per instal·lar semàfors a Vilamarina

Diverses AMPAs, entitats i agrupacions veïnals s’han movilitzat davant la perillositat d’un pas de vianants molt concorregut  i que ha fet que sigui un punt negre de la xarxa viària viladecanenca

El grup municipal d’ERC-AM ha reiterat a l’equip de govern (PSC+ICV) la necessitat d’instal·lar dos semàfors a l’avinguda del Segle XXI amb avinguda Olof Palme, a l’alçada del Centre Comercial Vilamarina, davant la perillositat d’un pas de vianants molt concorregut on s’han produït diversos ensurts i accidents en els darrers anys, el darrer el passat 13 de febrer amb l’atropellament d’una mare quan creuava amb el seu fill.

avinguda sXXI Vilamarina

Campanya de signatures 

Aquest últim incident ha esgotat la paciència dels afectats que han iniciat una campanya de signatures per reclamar a l’Ajuntament de Viladecans que actuï d’una vegada després de reiterades sol·licituds. En concret, la recollida de signatures està promoguda per l’AMPA i la direcció del Col·legi Sant Gabriel, l’AMPA de la llar d’infants municipal La Marina, el Club Bàsquet Viladecans, veïns de la mancomunitat del Vilamarina i de les mancomunitats de l’avinguda Germans  Gabrielistes.

Els signants demanen poder travessar l’avinguda Segle XXI amb seguretat i recorden com cada dia és transitada per molts veïns a peu: famílies amb fills que van a l’escola o a la llar d’infants, residents dels blocs d’habitatges, famílies amb fills que entrenen i juguen partits de bàsquet al pavelló dels Germans Gabrielistes, clients del Centre Comercial Vilamarina, persones que van a passejar o a fer esport al Parc de la Marina o treballadors i estudiants que van a l’estació de tren de Viladecans.

Captura de pantalla 2019 02 18 a las 10.38.42

La regidora d’ERC Myriam Moysset explica que “l’Ajuntament va instal·lar bandes reductores en un dels passos de vianants però són insuficients, els cotxes passen a massa velocitat malgrat les rotondes als extrems, acceleren en el tram recte que és just per on creuen els vianants. Cada dia molta gent s’exposa a ser víctima d’un accident, els ensurts són diaris. L’últim cas va ser el passat 13 de febrer quan un cotxe va atropellar una mare que va poder empènyer el seu fill però ella va rebre de ple l’impacte. En el mateix punt una altra mare i el seu fill van estar a punt de ser atropellats per un altre cotxe l’1 de febrer, tots dos casos a les cinc de la tarda després de sortir de l’escola. I així cada dia.”

Per Moysset aquest és un exemple flagrant de com es dissenya la ciutat pensant en els vehicles i el transport privat per davant de les famílies i els vianants: “a Viladecans la prioritat absoluta és el cotxe. Els vianants, les famílies sempre estem en la posició més dèbil com es posa de manifest amb els passos de zebra escampats pel municipi sense visibilitat i que hem reclamat per activa i per passiva al govern local que  espongi”. La regidora recorda com ERC va reiterar la necessitat d’actuar en aquest punt negre de la via pública en el darrer Ple municipal de gener i avança que tornaran a insistir en el Ple de febrer.  De fet, és una de les inversions que han reclamat els veïns durant la campanya #FemBarri dels republicans al barri de Sales - Grup Sant Jordi.

La resposta de l’Ajuntament

Arran de l’anunci de recollida de signatures i les queixes rebudes, l’Ajuntament ha respost per twitter que “el Ayuntamiento ya tiene previsto instalar este sistema semafórico durant el 2019. Ya está presupuestado y se ha realizado el pliego de condiciones para licitadores”.  Segons els republicans, una informació que no es correspon amb el que ha explicat el govern local fins ara al grup d’ERC. En concret, el regidor de via pública adduïa fins fa pocs dies a problemes d’ubicació dels semàfors i a una hipotètica manca de consens entre els veïns sobre la seva necessitat. 

Redacció / Fotos: Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix