L'ACA finalitza prop de 50 actuacions a la conca del Llobregat

Imprimeix

Al Baix Llobregat s’han centrat a Sant Andreu de la Barca

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha dut a terme 48 actuacions en diversos trams fluvials de la conca del riu Llobregat afectats per les llevantades registrades en els mesos d’octubre i novembre de l’any passat. El treballs s’han desenvolupat en cinc comarques: el Bages, el Vallès Occidental, el Solsonès, el Berguedà i el Baix Llobregat. A la nostra comarca s’han dut a terme a Sant Andreu de la Barca.

725355da 2607 46aa 8b62 d01aa360f2d3

Inicialment s’hi han destinat més de 362.000 euros, tot i que la xifra es podria incrementar a mesura que es realitzin més treballs i es puguin detectar noves necessitats. Pel que fa als municipis beneficiats, s’han desenvolupat les següents actuacions:

Actuacions pendents

 Actualment queden una quarantena d’actuacions (prop del 50% del total de treballs previstos) pendents dels dos episodis de llevantada, que es preveu que estiguin enllestides durant la primavera d’enguany. D’aquesta manera es podrà garantir que en l’estació amb una major previsió de pluges els cursos fluvials permetin la lliure circulació de l’aigua i es minimitzi així el risc de desbordaments.

Redacció / Foto: Arxiu