UGT assoleix la majoria absoluta per primera vegada als 5 centres de SEAT

Imprimeix

A la planta de Martorell (UGT: 27, CCOO: 9 i CGT: 7) i a la fàbrica de components del Prat de Llobregat (UGT: 12, CCOO: 6 i CGT: 5)

El sindicat UGT va aconseguir la majoria absoluta per primera vegada en els cinc centres de SEAT (la planta de Martorell, el centre tècnic, recanvis, la fàbrica de components del Prat de Llobregat i el centre d’estampació de la Zona Franca) després de la celebració de les eleccions als comitès d’empresa. Dels 121 delegats sindicals que s’havien de triar entre les cinc fàbriques, 71 els ha guanyat UGT, 34 CCOO i 15 CGT. A més, en el comitè intercentres, l’òrgan sindical que representa tots els centres de Seat, UGT va aconseguir 8 representants, CCOO 4 i CGT 1. Concretament, a la planta de SEAT a Martorell dels 43 representants sindicals electes, UGT va aconseguir 27, 9 CCOO i 7 per a CGT. Mentrestant, a la fàbrica de components del Prat de Llobregat, UGT va sumar 12, CCOO va assolir 6 i la CGT un total de 5.

DzdlrTZWkAUQV95

El president actual del comitè d’empresa, que repetirà en el càrrec, Matías Carnero, va celebrar els resultats que ha considerat un reconeixement a la tasca del comitè en una legislatura que ha estat “complicada”. Per al mandat que ara comença, Carnero ha explicat que el 2020 caldrà renegociar el conveni col·lectiu de l’empresa. Per això ha dit que ara el comitè té un any per preparar “una bona plataforma”.

UGT Volkswagen Martorell CCOO CGT 425367483 52055542 1500x1000

En tot cas, ha avançat que un dels cavalls de batalla serà aconseguir inversions en la formació de la plantilla, en un context de canvis importants que afronta el sector per la irrupció de fenòmens com l’electrificació o la connectivitat dels vehicles.

CCOO, la segona força sindical, també ha valorat els resultats: “Hem obtingut més vots que afiliats i afiliades, el que ens consolida com a alternativa real, creixent també en el comitè intercentres fins arribar als quatre representants, recuperant la representació de l'any 2011. Continuarem treballant els propers quatre anys amb més ganes i il·lusió perquè la plantilla ens ha reconegut la nostra capacitat de treball i proposta.”

Redacció / Fotos: Aj. Martorell-Ara