L’Aula dial, un referent d’educació informacional i mediàtica

Imprimeix

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya incorpora el programa de Ràdio Sant Vicenç al recull d’eines adreçades a la comunitat educativa per treballar l’educació en comunicació

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha incorporat el programa Aula dial, de Ràdio Sant Vicenç, al web del programa eduCAC com a exemple d’activitat per portar a les aules l’educació informacional i mediàtica.

L’eduCAC és un programa d’educació en comunicació que busca promoure l’educació mediàtica en àmbits educatius formals i informals. Amb aquest objectiu, l’eduCAC facilita a les escoles i a les famílies recursos educatius per fer un ús crític i responsable dels mitjans de comunicació. A més dels recursos educatius creats per l’eduCAC, també dediquen un apartat del web a fer un recull de les experiències, institucions, empreses i cooperatives que ofereixen eines a la comunitat educativa per treballar l’educació en comunicació, i una d’aquestes experiències és Aula dial.

IMG 20190204 222837

El programa de Ràdio Sant Vicenç va rebre el curs passat el Premi el CAC a l’escola en la categoria de ràdio. El jurat va valorar la “modernitat i la idoneïtat de la fórmula que s’utilitza per a donar a conèixer la informació escolar a tota la comunitat educativa i al conjunt del municipi”, i especialment “l’impacte del producte i el valor afegit de la col·laboració professional que aporta la ràdio municipal amb l’aprenentatge per, no només expressar, sinó també comunicar.”

Desena edició

Actualment està en marxa la desena edició d’Aula dial. Uns 275 alumnes vicentins de 5è de primària i d’educació especial ja preparen a les aules l’informatiu de ràdio que emetran en directe a Ràdio Sant Vicenç. Desenvolupen aquesta feina després de rebre la visita a l’escola de la responsable de Ràdio Sant Vicenç, que els va informar sobre les característiques dels diferents mitjans de comunicació i els criteris que han de seguir per fer notícies de ràdio. Els informatius d’Aula dial s’emetran en directe a Ràdio Sant Vicenç del 7 al 28 de març.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts-Ràdio SVH