Uns 8.500 alumnes del Baix realitzen les proves d'avaluació de 4t d'ESO

Imprimeix

Avui s’avaluaran les competències en llengua estrangera, àmbit cientificotecnològic i llengua aranesa pels alumnes de l’Aran; i demà, en llengua catalana, matemàtiques i llengua castellana

Entre avui i demà, un total de 75.132 alumnes, dels quals 8.490 del Baix Llobregat, duran a terme les proves d’avaluació de 4t d’ESO, que han de mesurar el grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’etapa d’ensenyament obligatori. Els alumnes provenen de 1.082 centres educatius catalans, ja siguin públics, concertats o privats.

IMG 20180206 WA0014

Es tracta d’una prova que avalua les competències i coneixements bàsics que ha d'haver adquirit l'alumnat al final de l'educació secundària obligatòria en competència comunicativa lingüística -en llengua catalana, castellana i estrangera i en aranès a l'Aran-, en competència matemàtica i en competència cientificotecnològica. En competència comunicativa lingüística en llengua estrangera s'avaluen l'anglès, el francès i l'alemany. Avui s’avaluaran les competències en llengua estrangera, àmbit cientificotecnològic i llengua aranesa pels alumnes de l’Aran; i demà, en llengua catalana, matemàtiques i llengua castellana.

Novetat

Aquest és el vuitè curs que s’aplica la prova. Enguany, com a novetat, s’hi ha introduït una millora tècnica per agilitzar el sistema de correcció. A cada quadern li correspon dos fulls de respostes: un per respondre les preguntes tancades, que té una correcció automatitzada; i un altre per respondre les preguntes obertes i per escriure-hi la redacció en la competència comunicativa lingüística.

BIG 216233719021219 03

Aquestes proves tenen caràcter diagnòstic i no marquen, en cap cas, la superació o no de l’etapa. Tant avui com demà, a partir de les 13h, es podran consultar els enunciats de les diferents proves a l’espai web del Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, on també hi ha tota la informació respecte a aquesta edició de les proves:  http://csda.gencat.cat/ca/.

Redacció / Fotos: Diari Tarragona-Ensenyament-Arxiu