La futura residència i centre de dia per a gent gran ja té finançament

Imprimeix

El conseller El Homrani i l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts han signat avui un protocol de col·laboració per impulsar aquest projecte d’atenció a la gent gran del municipi

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, han signat avui un protocol de col·laboració per a la futura prestació del servei social de gestió de places residencials i de centre de dia del municipi. La intenció del Departament, que es concretarà en un nou acord més endavant, és finançar la concertació de 66 de les 82 places residencials i també les 20 places d’atenció diürna que hi haurà en total.

IMG 20190205 WA0085

La futura residència i centre de dia municipal de Sant Vicenç dels Horts s’ubicarà a l’entorn del Molí dels Frares, al barri de Sant Josep, i disposarà de 82 places residencials i 20 places d’atenció diürna. Amb el protocol de col·laboració signat avui, el Departament es compromet a donar suport a la construcció i posada en marxa del nou equipament.

Membres del Consell de la Gent Gran amb conseller i alcaldessa

"Amb la signatura d'avui fem realitat una de les reivindicacions històriques del Consell de la Gent Gran del nostre municipi", ha dit l'alcaldessa, Maite Aymerich, qui ha valorat "molt positivament el treball conjunt entre gent gran, consistori i Generalitat per aconseguir que la residència sigui una realitat". D’altra banda, el conseller El Homrani ha explicat que aquest compromís es concretarà amb la tramitació d’un conveni interadministratiu on es fixarà la concertació de 86 places, d’acord amb la normativa vigent i la disponibilitat pressupostària. “L’acord significa un pas endavant en l’atenció a la gent gran de Sant Vicenç dels Horts, a partir d’una fórmula de col·laboració mútua en la qual l’Ajuntament assumeix la construcció i el Departament garanteix la viabilitat del servei amb el compromís de la concertació d’una part important de les places”, ha explicat El Homrani.

El conseller ha assegurat que “acords com aquest ens permeten avançar i acostar els serveis a la ciutadania, donant suport a iniciatives municipals perquè les persones grans amb dependència puguin ser ateses al seu entorn comunitari.”

 

Redacció / Fotos: Arxiu