Castelldefels diu prou al massiu sobrevol d’avions sobre la ciutat

Imprimeix

Els grups polítics amb representació al consistori, les entitats veïnals i les plataformes "Prou Soroll" i "Preservem Castelldefels" van presentar un Manifest demanant continuar amb el sistema de pistes segregades i una proposta d'actuació conjunta als municipis limítrofs

L’Ajuntament de Castelldefels, amb el suport de tots els grups polítics amb representació al consistori, les entitats veïnals i les plataformes Prou Soroll i Preservem Castelldefels van expressar la seva indignació per l’afectació del sobrevol dels avions sobre la ciutat en els últims mesos. El Saló de Plens va acollir la presentació el Manifest que han subscrit els grups polítics del consistori i les Plataformes veïnals de Castelldefels on entre altres reivindicacions es demana continuar amb el sistema de pistes segregades per no perjudicar la salut de la població i una proposta d’actuació conjunta als municipis limítrofs.

getimatge avions

En la seva intervenció a la presentació del manifest l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda ha reclamat que la solució a aquest conflicte ha de plantejar-se en clau territorial. En aquest sentit Miranda ha subratllat que “els municipis afectats ens hem de coordinar pel tal de plantejar una proposta conjunta sobre aquest tema a les administracions implicades”. En aquest sentit el regidor de Territori de l'Ajuntament de Castelldefels, Xavier Amate ha explicat, a més, que el manifest que s'ha presentat avui s'ha fet arribar a l'autoritat aeroportuària del Prat i al Ministeri de Foment “organismes amb els quals el consistori té una interlocució constant”.

DyjsNBfWsAARh1

Al seu torn el president de la plataforma Prou Soroll, Josep Velasco, ha incidit durant la seva intervenció en les afectacions que per a la salut ocasiona el sobrevol dels avions sobre la població de Castelldefels. Velasco ha manifestat, així mateix, que si "la configuració nocturna que es fa servir s'apliqués a la diurna  l'afectació sobre els habitants seria més petita". Per la seva banda la portaveu de Preservem Castelldefels, Manuela García Cuenca, ha destacat que "el sobrevol dels avions sobre Castelldefels no només afecta la salut del veinatge sino a més l'economia de Castelldefels en la seva condició de municipi turístic". Per últim, ha reivindicat l'ús de pistes segregades i la utilització de l'aeroport de Girona per tal que aquest absorbeixi part de l'activitat de la instal·lació del Prat.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels