Sant Boi, a la Marató de l’Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica

Imprimeix

Sis centres escolars del municipi participen en aquesta campanya de sensibilització i bones pràctiques

Un total de sis escoles de Sant Boi de Llobregat participen durant el mes de febrer en la quarta Marató d’Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica. L'objectiu és implicar alumnes, docents i personal de cada centre per dur a terme bones pràctiques d'estalvi. El resultat esperat és reduir en almenys un 10% els consums d'aigua, electricitat i gas registrats el mes de febrer de l'any passat. La Marató de l'Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia  que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic que s'aconsegueix a la lluita contra la pobresa energètica.

IMG 6838

L'escola Benviure participarà enguany per primer cop en aquesta iniciativa, que s'estendrà de l'1 al 28 de febrer. La resta d'escoles santboianes que hi prenen part són: Antoni Gaudí, Parellada, Rafael Casanova, Antoni Tàpies i Barrufet.

Edicions anteriors

En el conjunt de les edicions anteriors, les escoles santboianes participants han generat un estalvi conjunt de 6.400 euros. Aquestes escoles han aconseguit reduir globalment els seus consums d'electricitat, gas natural i aigua, tot estalviant més de 64.000 kWh d’energia i gairebé 160.000 litres d’aigua.

euronet 50 50 escola montbaig mesuraments eficiencia energetica 0

El 100% dels diners estalviats a Sant Boi s'han destinat a fer auditories energètiques en llars de la ciutat, per reduir-ne el consum i la despesa energètica. Les auditories s'han fet prioritàriament a llars en situació de pobresa energètica. Sant Boi és una de les quatre ciutats que van participar en la primera edició de la Marató. Enguany ho fan 122 edificis públics, de 10 ciutats i de la Generalitat de Catalunya.

Redacció / Fotos: Arxiu-AJ. Sant Boi de Llobregat