Els treballadors i treballadores de Gallina Blanca surten al carrer

Es va convocar una jornada de vaga de 24 hores i el Ple municipal de Sant Joan Despí va fer una declaració institucional en contra del tancament de la planta

Els treballadors i treballadores de la planta de Gallina Blanca a Sant Joan Despí continuen mobilitzats. Ahir van convocar una gran manifestació per intentar revertir la situació i mantenir els seus llocs de treball, el projecte industrial a Sant Joan Despí així i mostrar la seva negativa a la requalificació dels terrenys. A la manifestació van participar centenars de persones del municipi baixllobregatí entre els quals també hi havia Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya. Una protesta que va sortir des de la plaça del Mercat al barri de les Planes de Sant Joan Despí i va finalitzar a l’Ajuntament on se celebrava el Ple municipal. La totalitat dels grups polítics locals, amb representació a l’Ajuntament, van fer al Ple una declaració institucional conjunta sobre el conflicte i en contra del tancament de la planta.

DyQxYIeWwAAsVDt

51081785 2043913168995654 8651945334114615296 o

L’acció va ser culminada amb una vaga de vint-i-quatre hores. A més, els treballadors i treballadores es van desplaçar, a les dotze del migdia, a la seu de l’empresa, que està ubicada a la plaça Europa DE L’Hospitalet, per defensar els seus llocs de treball i mostrar el seu descontentament per la decisió de la direcció de l’empresa de traslladar la producció a Vallobar (Osca), amb el consegüent impacte negatiu pels 70 treballadors, entre ocupació directa i indirecta.

mani gallina 2

DyP7gPoWsAIXzvZ

La plantilla de Gallina Blanca continuarà les mobilitzacions, i no descarta més jornades de vaga si no hi ha un compromís explícit per part de l’empresa a seure en una mesa de negociació, i on el trasllat a Ballobar no sigui l’única opció.

Redacció / Fotos: CCOO-SJD-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix