Un ramader abrerenc guanya un dels Premis Danone

Imprimeix

L’empresa SAT La Pasiega, de Manuel Fernández, va ser reconeguda amb el guardó a la sostenibilitat i el benestar animal

Danone ha celebrat enguany la vuitena edició dels ‘Encuentros Ganaderos’ en la que s’han atorgat els ‘Premios a Ganaderos’, una iniciativa que reconeix el treball ben fet que realitzen els més de 250 ramaders que col·laboren amb la companyia. L'empresari abrerenc, Manuel Fernández, ha estat guardonat amb el Premi Danone a la sostenibilitat i el benestar animal.

encuentro catalluna 210119 ok

Fernández regenta l’empresa SAT La Pasiega que està situada a la carretera BV-1201 al municipi baixllobregatí. Segons ha declarat a Ràdio Abrera “és tota una oportunitat el que Danone m'hagi atorgat el premi; és un alè a un treball dur, que s'ha de fer dia a dia. M'anima a continuar treballant, els 365 dies de l'any”.  L’abrerenc també ha destacat que en la present edició dels premis, “Danone ha valorat el nostre esforç, la nostra manera de cuidar i criar als animals i fer-ho al mateix temps, cuidant el medi ambient, que és una qüestió que actualment està a l‘ordre del dia”. Segons Fernández, l’activitat diària de la ramaderia es basa “en l'aliment i cura dels animals, netejar les instal·lacions i munyir les vaques. El munyiment és la part més dura del treball perquè ocupa la major part de la nostra dedicació; de fet, estem mínim 4 hores munyint per a poder oferir el millor producte als nostres clients”.

foto 3

La granja disposa d’unes instal·lacions en les quals els animals es troben amb un major confort i benestar. De fet, a SAT La Pasiega hi ha ventiladors, tant en la nau com en la sala de munyir, amb la finalitat de millorar l’estrès per la calor. Les vaques en producció tenen a la seva disposició una àmplia zona d’exercici per poder caminar i gaudir dels dies en els quals la climatologia és bona.

Fernández ha destacat que de cara als anys vinents “ens agradaria que el dia de demà Danone ens atorgui el premi a la millor llet. Aquest és el meu propòsit, no volem créixer com a empresa, si no arribar als estàndards de qualitat del producte que oferim”. De fet segons el mateix empresari “venem un alt percentatge de la nostra producció làctia a Danone.”

Redacció / Fotos: Aj. Abrera