L’AMB presenta a Sant Boi l’Exprés E70 i les millores de les línies urbanes

Imprimeix

S'incorpora 13 nous autobusos de baixes i nul·les emissions als serveis de Bus Metropolità diürns i nocturns que circulen pel municipi

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, i l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, han presentat els autobusos híbrids que donaran servei al municipi, la nova línia Exprés E70 i les millores que es faran a la línies SB1, L96 i L79.

"La mobilitat és un dret. Per això, des de l'AMB intentem millorar cada dia la mobilitat i la connectivitat dels 36 municipis de la Metròpolis Barcelona. Millorem de forma important tant l’oferta de transport per a la ciutadania, com en el tipus de vehicles que utilitzem per donar aquests serveis. Recordem que aquests nous vehicles que incorporem ara són sostenibles, híbrids i elèctrics", ha explicat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda. També ha recordat que aquestes mesures s'emmarquen en l'estratègia metropolitana de millora de la qualitat de l'aire.  "Sant Boi de Llobregat és un exemple més de les millores que estem presentant aquests dies a diferents municipis de la Metròpolis Barcelona. Concretament, aquí millorem la freqüència de pas d'algunes línies i creem noves línies, com l’E70, per donar respostes de mobilitat als veïns", ha explicat Poveda.

121

"Les millores en transport públic estan vinculades a la qualitat de vida i de salut dels veïns i les veïnes de Sant Boi. No només perquè facilita la mobilitat interna i amb altres municipis, sinó que també incideix sobre el medi ambient de la ciutat i reforça la nostra aposta per una ciutat més sostenible i saludable" ha exposat l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret. "Actualment un 35% del total de trajectes, que es fan a Sant Boi, es realitzen en transport públic. Són gairebé 12 milions de trajectes a l'any. Però volem millorar aquest percentatge, perquè una mobilitat més sostenible també significa una ciutat més saludable", ha afegit Moret.

Dels 128 autobusos nous híbrids i elèctrics que han arribat aquests dies a l'AMB, 8 busos híbrids es destinaran a Sant Boi de Llobregat. Amb l'arribada dels nous vehicles és possible millorar els serveis de transport públic del municipi. En particular, introduir la nova línia E70, i millorar les línies L96, L97 i l’SB1. A partir de febrer el 15% dels autobusos que circularan pel municipi durant el dia seran híbrids.

009

Nitbus

D'altra banda, d'aquesta nova flota metropolitana, també s'incorporen al servei de Nitbus del Baix Llobregat 13 vehicles elèctrics nous. D'aquesta manera, el 43% dels autobusos que circulin durant la nit per Sant Boi de Llobregat seran sostenibles: el 29% seran elèctrics i el 14% seran híbrids. En particular, al municipi, a la nit circularan 5 nous busos 100% elèctrics que es destinaran a les línies N13 i N14.

Dx WyfHWsAA 5ko

Cal recordar que els busos híbrids dièsel-elèctric permeten una reducció de les emissions contaminants entorn del 25% respecte dels dièsel. A més a més redueixen significativament el soroll en els entorns de les parades, ja que la seva circulació és en mode elèctric. Els busos elèctrics tenen emissions zero, i un molt baix nivell de soroll, i són especialment valorats per la nit ja que permeten un bon descans dels veïns pels recorreguts on circulen.

Nova línia exprés E70 i canvi de la línia L79

La nova línia del servei AMB Exprés E70 connectarà de forma directa Sant Boi de Llobregat amb la Plaça Espanya de Barcelona. La freqüència de la línia serà cada 20 minuts, els dies feiners (excepte l'agost) en hora punta (de 6.30 a 9.30h i de 14.00 a 19.30h). D'aquesta manera, el corredor format per l’E70 i L70 millorarà la seva oferta, amb freqüències de pas d'autobusos cada 10 minuts en hora punta.

20190128 110242

D'altra banda, també es millora l'oferta de la línia L79, que es reconverteix en la nova línia E79, amb les característiques d'un servei exprés. En aquest sentit, es millora la freqüència, passant de 10 minuts a 8'5 en hora punta, i de 15 a 12 minuts en hora vall els dies feiners (excepte l'agost).

Millora de les línies L96 i SB1

D'altra banda, també es millora la freqüència de pas de la línia L96, que connecta Bellamar (Castelldefels) amb l'estació de FGC de Sant Boi de Llobregat. En les properes setmanes els dies feiners s'incrementa la freqüència de pas, passant dels 15 minuts actuals als 12 minuts. A banda, també es millora la freqüència dels festius, que es passarà de 30 a 20 minuts.També es millora la freqüència de pas de la línia urbana SB1. S'incrementa la freqüència de pas, passant dels 15 minuts actuals als 12 minuts els dies feiners.

Aquestes millores es duen a terme gràcies a l'increment de flota que suposa l'arribada de 128 autobusos de baixes i nul·les emissions que l'AMB va anunciar la setmana passada.

Redacció / Fotos: AMB-LPdB