Continuen els suports als treballadors i treballadores de Gallina Blanca

Imprimeix

CCOO acusa l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, “d’haver arribat a un acord amb l’empresa per a la requalificació dels terrenys”

La sala d’actes del Centre Cívic de les Planes de Sant Joan Despí va acollir ahir 23 de gener una assemblea ciutadana per a donar suport els treballadors i treballadores de Gallina Blanca. Fa dos mesos, la direcció de Gallina Blanca va anunciar a la plantilla el cessament de l'activitat de la factoria de Sant Joan Despí per una requalificació dels terrenys, i una setmana després van comunicar el trasllat de la producció a Vallobar (Osca), amb el conseqüent impacte negatiu pels 70 treballadors i treballadores, entre ocupació directa i indirecta.

Des d'aquest moment, el sindicat de CCOO a Gallina Blanca va encetar una sèrie de mobilitzacions i actuacions per revertir la situació i mantenir els llocs de treball i el projecte industrial a Sant Joan Despí. També des del primer moment el sindicat va fer una crida ferma de la defensa del sòl industrial i la seva negativa a la requalificació dels terrenys.

Assemblea ciutadana conflicte Gallina Blanca 1

Donant continuïtat a la visualització pública del conflicte, es va convocar una assemblea ciutadana de suport a les treballadores i els treballadors de Gallina Blanca. Durant l’acte, Antonio Hidalgo, portaveu de la plantilla, va explicar que “després de diferents reunions i preses de contacte, no satisfactòries, continuem insistint en què Agroalimen ha de mantenir l’ocupació i els llocs de treball actuals. Exigim un compromís explícit en construir una sortida social on ningú quedi fora i exclòs”. Les diferents opcions que contemplem són: el manteniment del projecte industrial i empresarial a Sant Joan Despí, recol·locacions a d’altres empreses del grup properes geogràficament amb garantia de les actuals condicions laborals, ajuts a transitar a situacions de jubilació, disseny d’accions i programes formatius que ajudin a millorar la situació en què es trobin famílies i/o persones individuals per cercar alternatives laborals o sortides voluntàries, entre d’altres.

Durant l’acte, CCOO va acusar l’alcalde Antoni Poveda que té “un acord amb l’empresa per a la requalificació dels terrenys, però encara no estava aprovat. Des del sindicat demanem transparència, ja que no volem que es tanqui Gallina Blanca i dintre d’uns anys s’expliqui que va haver-hi un ‘pelotazo’ urbanístic. Això seria una perversió democràtica. L’alcalde ja ha fet malament arribant a un acord i posant en risc els llocs de treball. Ara és el moment de la ciutadania i dels treballadors i treballadores de l’empresa de defendre el treball a la ciutat. El sindicat estarà fins al final.”

Finalment, es va informar que l’assemblea dels treballadors i treballadores havia aprovat per unanimitat realitzar una jornada de vaga el proper dia 31 de gener, que finalitzarà amb una gran manifestació ciutadana, que sortirà a les 18 hores des del Mercat Municipal de les Planes de Sant Joan Despí.

Redacció / Fotos: CCOO