L’activitat ‘Canvi de Marxa’ aplega uns 600 alumnes cornellanencs

Imprimeix

Es va celebrar a l’Auditori impulsat per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors

Uns 600 alumnes de diversos centres escolars de Cornellà de Llobregat van participar a l’activitat ‘Canvi de Marxa’ que es va celebrar a l’Auditori. Una activitat educativa, impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana, que té l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat. El nom ‘Canvi de marxa’ apel·la a la moderació dels joves sobretot durant les activitats de lleure nocturnes. Sobretot a l’hora de prendre consciència sobre factors de risc tals com l’alcohol, les drogues, els medicaments, les distraccions, les presses, la fatiga, o l’excessiva laxitud dins del vehicle.

mutual conductors

A més, també es vol promoure l’autoprotecció dels joves davant dels riscos a la via pública, així com infondre la responsabilitat d’actuar, si cal, per garantir sempre una mobilitat segura. En definitiva, es tracta que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels potencials perills a l’hora de desplaçar-se.

La Fundació Mutual de Conductors i el Servei Català de Trànsit pretenen que tant aquesta representació fictícia com els testimoniatges reals serveixin de base d’un treball escolar posterior més exhaustiu per part dels mestres i els alumnes que hi participen.

Redacció / Fotos: Mutual de Conductors