Sant Vicenç crearà un Rànquing de les Millors Pastisseries de Catalunya

Imprimeix

Prop de 1.200 persones van assistir el cap de setmana a les exhibicions de pastissers nacionals i internacionals de referència en el sector emmarcat dins de la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica

Sant Vicenç dels Horts va consolidar l’èxit de la Mostra Internacional de Pastisseria que el municipi va estrenar l’any passat. Prop de 1.200 persones van presenciar, amb gran interès, les exhibicions que una dotzena de pastissers i pastisseres de renom internacional van oferir dissabte i diumenge. La segona edició es va cloure diumenge al vespre amb l’anunci d’una important novetat per a la propera edició: el Rànquing PastrySense, dedicat a les 25 millors pastisseries de Catalunya.

DxYTvHUX0AYb15

Cloenda 2a Mostra Internacional de Pastisseria 2

L’anunci el va fer el mestre pastisser Marc Balaguer a la cloenda de la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, en la qual s’emmarca la cita pastissera com una de les activitats més destacades. L’objectiu d’aquesta proposta, compartida amb la Pastisseria Muñoz de Sant Vicenç dels Horts, és “dignificar la professió, donar visibilitat a aquests professionals que dia rere dia es desperten ben d’hora per fornejar, fer gran el nostre ofici”, assegura Balaguer, qui considera els pastissers i pastisseres que treballen als obradors com “el motor del nostre ofici”. L’altre objectiu de la llista PastrySense és, segons Balaguer, “aproximar el gran públic a la pastisseria, que és un món molt dolç, molt bonic i també molt sacrificat”. A l’espera de conèixer més detalls sobre aquest rànquing pioner en el sector, Balaguer va avançar que “la selecció la farà un jurat de pastissers no vinculats a cap establiment de manera directa, per fer-ho el més neutre possible, el més equilibrat i el més equitatiu per a tots els professionals que tenen pastisseria.”

DxX3IAfXQAAlyUR

DxX1KUxWsAAinem

DxWLwLkX4AAbBvd

Mostra Internacional de Pastisseria

Els vídeos de les classes magistrals que s’han realitzat es poden veure al Facebook de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i pròximament també a Youtube. Durant els propers dies també es podran consultar les receptes a la web www.svh.cat i al Canal Youtube de l’Ajuntament i al perfil d’Instagram @PastrySense.

DxW6rGuWoAEf sc

Activitats als carrers i als restaurants

Tot plegat s’ha desenvolupat en l’àmbit de la Festa Major d’Hivern, que acabarà aquest dimarts 22 de gener, i la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica. Dues de les novetats d’enguany han vingut de la mà de restaurants de Sant Vicenç dels Horts. D’una banda, les sessions de Show cooking night, l’elaboració de receptes davant del públic, que enguany s’ha traslladat a la nit de dissabte. L’altra novetat ha estat la programació de Cuines Obertes, on grups reduïts han assistit a classes mestres participatives a les pròpies cuines dels restaurants i després s’han entaulat per gaudir del sopar que acabaven de cuinar. L’àmbit gastronòmic de la Mostra també va comptar amb visites guiades del xef Josep Lladonosa a l’exposició sobre la cuina dels segles XIV al XVIII.

DxW28kIWkAAOunz

DxI7d NW0AABzt

DxOLQymW0AUtfy0

DxXwvOYW0AAyFEt

La 35a de la Mostra també ha servit per commemorar el 40è aniversari de la Unió de Botiguers de Sant Vicenç dels Horts. A més, durant el cap de setmana, els comerços han organitzat diverses activitats al carrer, com tallers infantils, tasts i música en directe. L’ambient als carrers també ha rebut l’impuls imprescindible de les entitats, especialment a l’espai de l’Era del Baró, on l’Associació Veïnal Vila Vella recrea l’època moderna. D’altra banda, la mostra hortofructícola ha escampat pels carrers diferents muntatges amb plantes, eines i productes agrícoles.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts