La 168a Fira de la Candelera de Molins de Rei presenta les novetats

Imprimeix

L’edició d’enguany té una nova imatge i canvia la distribució dels sectors firals dividint-los en cinc àmbits

La Sala Gòtica acollir ahir la presentació de la 168a Fira de La Candelera de Molins de Rei, que se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de febrer. L’edició d’enguany ve carregat de novetats entre les quals destaquen una nova imatge i la distribució dels sectors firals orientada a millorar l’experiència dels visitants. L’acte va assistir el regidor de la Fira, Ramon Sànchez, i l’alcalde de la vila, Joan Ramon Casals.

Dxg457bX0AAg g

Per a l’alcalde, La Candelera 2019 és “una de les edicions de les darreres dècades amb més novetats amb la intenció que continuï sent una de les fires referents de Catalunya. Amb totes aquestes mesures que presentem volem incrementar la part qualitativa per tenir el millor profit. Volem que sigui una fira dinàmica i la nostra intenció és mantenir el seu esperit on la ciutadania el bolca durant aquests dies amb molta alegria i il·lusió.”

Eixos estratègics

Sànchez va presentar el Pla Estratègic de la Fira dividit en tres eixos (innovació tecnològica i d’identitat, la gestió i la projecció) amb l’objectiu d’assolir l’excel·lència i “anar un pas més enllà”.

El primer eix, la innovació tecnològica i d’identitat, potencia l’ús de la tecnologia en tots els àmbits per tal d’optimitzar els costos de l’activitat i una millor productivitat (venda de tiquets online, ampliació de servei wifi) i la creació d’una nova “marca”, com ho va definir Sànchez. S’ha creat una nova imatge i un nou logo. En aquest punt, l’artífex del disseny, el molinenc Raimon Vallverdú, va explicar les seves ‘dues creacions’ (logo i marca). “El meu objectiu va ser fer un disseny fàcil de reconèixer i al servei d’una fira adaptada als nous temps. Ha estat una tasca difícil perquè resumir 168 anys era complicat. El que teníem clar era dividir els 18 sectors firals diferents en cinc àmbits -natura (planter, arbres fruiters, jardineria, maquinària agrícola), gastronomia (alimentació, restauració i vins i caves), empresa (comerç, automòbil i encants), cultura (artesania, arts, col·leccionisme i brocanters) i ciutat (entitats)-. Després van aplicar símbols identificatius i color”,  va argumentar. Sànchez afirmar que les dues noves imatges situa la Fira “a l’espai del segle XXI”. També s’ha realitzat una nova senyalització del recinte amb la nova imatge i nous pictogrames, i s’ha creat un nou format de programa.

Dxg6rSFWkAAERgn

20190123 091256

En la segona, la Gestió, es vol establir un nou model de gestió innovador, pioner i rendible que garanteixi la flexibilitat organitzativa, l’obtenció de més recursos públics i privats i que cerqui la implicació de nous agents. En aquest sentit, s’està estudiant i establint relacions amb les administracions per poder fer una proposta d’un nou model de gestió.

I en tercer lloc, la projecció, augmentant l’impacte en el teixit econòmic territorial i maximitzar la reversió cap a les empreses del territori tot generant riquesa en el territori i ocupació.

Gastronomia

Un any més, la Fira continua apostant per fomentar i potenciar la gastronomia. Les principals novetats són la integració de tota l’oferta en un mateix àmbit. Un espai de cuina en directe, un receptari de Coradella (l’objectiu d’aquest és fer un pas més en la popularització del plat tradicional de Molins de Rei. Es presentarà el 26 de gener amb la participació de 23 receptes elaborades pels restauradors locals i que inclouen la coradella com a element principal) i la fira de vins on la DO convidada d’aquesta edició és Costers del Segre.

Noves ubicacions

Els organitzadors de la Fira de la Candelera han reorganitzat el recinte. Així, les parades d’alimentació que hi havia escampats es reubiquen dins de l’àmbit de la Candelera Gastronòmica. A més, a la plaça de Catalunya s’aposta per un nou format, amb les Cuines del Món (food trucks) i amb el showcooking amb tastets gastronòmics. D’altra banda, les parades d’artistes i artesans, que ara pertanyen a l’àmbit de Candelera Cultural passen a la plaça del Palau, i els tallers d’horts, d’herbes aromàtiques, hort a casa i apicultura, s’amplien les activitats i es treuen de dins de la Fundació Agrària i es col·loquen al carrer del Foment. “Aquesta decisió de canvi d’ubicació ha estat raonada i pensem que la Fira està per sobre d’un lloc o un altre”, va explicar Ramon Sànchez.

58149 630 0 ESCALA INF

Fira convidada

Com en les darreres edicions es convida a una altra fira entorn d’un sector firal compartit per tal de donar a conèixer la riquesa d’altres territoris del nostre país. En aquesta edició es comptarà amb la presència de la Fira de les 40 Hores de Ripoll.

Concert solidari

D’altra banda, el concert solidari de La Candelera tindrà enguany com artista protagonista Joan Dausà, que presentarà el seu nou disc Ara Som Gegants. Un concert que se celebrarà a la Joventut Catòlica- La Peni el dijous 31 de gener a les 22 hores. Paral·lelament es farà una recollida de diners per a l’Associació Enreda’t per a la (dis) capacitat de Molins de Rei.

JOAN DAUSÀ 1

Transport

Durant l’acte de presentació també es va donar a conèixer que s’amplia una de les línies d’autobús i farà servei fins al municipi de Sant Vicenç dels Horts. A més hi haurà dues zones d’aparcament per a persones necessitades.


Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei-LPdB