Sant Esteve demana una solució urgent a la perillositat de la B-224

Imprimeix

La Generalitat va paralitzar l’actuació de millora de la carretera per motius econòmics, segons fonts municipals sesrovirenques

L’alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, ha reclamat a la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat l’execució immediata de les actuacions acordades per a la carretera B-224, previstes per al passat setembre. A través d’una carta, l’alcalde insisteix en la necessitat urgent d’eliminar la perillositat de la via en un dels seus punts negres com és l’accés a l’escola Àgora i la urbanització Masia Bach.

Captura de pantalla 2019 01 18 a las 13.33.07

Tot i que Ajuntament i Carreteres van consensuar les actuacions a realitzar en aquest punt per iniciar-les abans del curs escolar, la Generalitat va comunicar al setembre la paralització per motius econòmics de qualsevol actuació de millora i inversió en aquesta carretera. L’alcalde ha expressat el seu rebuig a la paralització de la solució tècnica ja consensuada amb la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat i reclama, una vegada més, que es garanteixi la seguretat als veïns, molts d’ells menors que es traslladen al centre educatiu, i s’elimini la perillositat de l’accés. Des de l’Ajuntament s’espera una resposta en els propers dies i obre la possibilitat a emprendre altres iniciatives amb els veïns afectats per tal que la solució es faci efectiva.

Gran volum de trànsit

La B-224 suporta un volum de trànsit d’uns 18.000 vehicles diaris al seu pas pel municipi baixllobregatí. Només en aquest tram, segons el Servei Català de Trànsit, en els darrers 5 anys ha registrat 135 accidents, amb un balanç de 219 ferits, 3 víctimes mortals i 8 ferits greus.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Esteve Sesrovires