Molins de Rei es queda sense la Festa dels Tres Tombs

Imprimeix

La falta d’entesa entre l’entitat organitzadora, els grups animalistes i l’Ajuntament no fa viable la seva celebració

L’entitat Tres Tombs de Molins de Rei ha anunciat que enguany no celebraria la festa dedicada a Sant Antoni Abat i, per tant, aquesta activitat tan arrelada a la vila ha quedat suspesa. Una de les raons principals ha estat la confrontació oberta que manté l’entitat amb els grups animalistes i que l’any passat va provocar diversos incidents al municipi baixllobregatí. A més, l’entitat local acusa el consistori de poca voluntat de conservar la cultura tradicional catalana i la poca voluntat de protegir aquesta festa.

agressio tres molins

dona cau.cavall

Davant aquesta postura, l’Ajuntament de Molins de Rei ha emès un comunicat fent públic que respecta la resolució, tot i que considera “que es podria celebrar de la mateixa forma que l’any passat”, i vol esgotar totes les vies de diàleg amb tothom i l’entitat abans pugui ser una decisió ferma. De fet, l’Ajuntament confirma que s’ha reunit un parell de vegades amb l’entitat Tres Tombs per “trobar un punt d’entesa que permetés la celebració d’aquesta festa millorant la seguretat dels participants i espectadores i el benestar dels animals”. Des del consistori també s’indica que es va mantenir una reunió amb el col·lectiu animalista “per plantejar-los la demanda que feien els organitzadors d’anul·lar o bé canviar la data de l’activitat pel benestar animal.”

20150222 dan tres tombs 010

Tanmateix, encara no s‘ha pogut trobar un punt d’equilibri entre tots els drets de les entitats que aquest dia volen fer activitats. Tot i així, l’Ajuntament vol “seguir mostrant la seva predisposició a seguir parlant per tal de trobar una solució que satisfaci a totes les parts implicades. El nostre compromís és posar els mecanismes per garantir que tothom pugui desenvolupar les seves activitats amb total tranquil·litat i sense cap mena de confrontació o crispació. I sempre els de garantir la seguretat de tots els esdeveniments.”

Redacció / Fotos: Arxiu-LPdB-Turisme Aj. Molins